Најновије

КРАСНОЛИМАНСКИ ПРАВАЦ: Украјинци "поломили зубе" (МАПА СУКОБА)

ДНР - У Доњецкој Народној Републици се настављају жестоке борбе на Краснолиманском правцу.
Артиљерија (Фото: Јутјуб)

Артиљерија (Фото: Јутјуб)

На подручју села Торское Оружане снаге Украјине покренуле су пешадијски напад уз подршку борбених возила пешадије и борбених оклопних возила 95. пешадијске бригаде. Непријатељ је уништен артиљеријском ватром.

Активности украјинске ДРГ су угушене, седам милитаната је ликвидирано.

У рејону Серебрјански, украјински милитанти су уз подршку борбених возила пешадије и камионета 42. оклопне механизоване бригаде покушали да пробију руске одбрамбене линије. Током стрељачке борбе и артиљеријске ватре, непријатељ је одбачен. Одржане су све позиције.

Уз помоћ беспилотних летелица откривено је кретање пешадије 67. оклопне механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Као резултат артиљеријских удара, уништен је значајан број милитаната.

На подручју насеља Терни оклопна група Оружаних снага Украјине из 25. бригаде напала је наше положаје. Непријатељ је уништен АТГМ и артиљеријском ватром.

Обавештајци су зауставили покушај продора на контролисану територију ДРГ Оружаних снага Украјине. Током пуцњаве, милитанти су уништени.

Јуришна и војна авијација извршила је ударе на људство и технику 21., 42. и 67. оклопне механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Невское и Червена Диброва.

Системи ПВО Бук-М3 и Тор-М1 оборили су две ракете ХИМАРС МЛРС и две беспилотне летелице типа авиона Оружаних снага Украјине.

Погледајте мапу сукоба на Краснолиманском правцу:

Прочитајте ОВДЕ ко су шефови Вагнера

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА