Најновије

ОЧИШЋЕНА ЛЕВА ОБАЛА ДЊЕПРА: 30 убијених и десетине осакаћених Искандером (ВИДЕО)

Руски војници армијске групе ''Дњепар'' су коначно очистили територију на левој обали код Антоновског моста код Херсона, саопштио је вршилац дужности (вд) гувернера Херсонске области Володимир Салдо на Телеграму.

Искандер (Фото: Министарство одбране Русије)

„То је то, на левој обали нема мостобрана“, рекао је он.

Званичник је упозорио да ће у случају поновљених налета украјинска војска такође бити одбијена, али у још већем обиму.

Салдо је рекао да су се борци ноћу на чамцима искрали из позадине до упоришта и хотела, где се сместила украјинска војска. „Непријатељ, који није очекивао напад, био је поражен. У операцији су учествовали припадници одреда ШТОРМ, 61. бригаде маринаца, 126. бригаде обалске одбране, 127. резервне бригаде и 205. моторизоване бригаде Оружаних снага Русије'’, навео је он.

Салдо је 30. јуна известио да су руске снаге напале украјинске оружане снаге у близини Антоновског моста. „Испаљен је пројектил из комплекса Искандер: убијено је 30 милитаната, још десетак је осакаћено“, написао је он.

Претходно је ратни репортер Александар Коц рекао да су Оружане снаге Украјине успеле да се учврсте у зони моста на левој обали Дњепра. Према његовим речима, руска војска је морала да се повуче због активног рада украјинске артиљерије.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА