Најновије

ИСПРАВЉЕНА СРАМОТА: Вучић и Милатовић постигли договор - ускоро следи именовање екселенција!

БЕОГРАД - После састанка председника Србије Александра Вучића и Црне Горе Јакова Милатовића у Палати "Србија" у Београду најављено је скоро именовање амбасадора у Београду и Подгорици.
Вучић и Милатовић на конференцији (Фото: Јутјуб)

Вучић и Милатовић на конференцији (Фото: Јутјуб)

Како је рекао председник Вучић, Србија ће свог дипломатског представника у Подгорици именовати у наредних 10-12 дана. 

"Сложили смо се да је неопходно именовање амбасадора, добио сам уверење и од Вучића да ће Србија направити брзо корак у том правцу, а Црна Гора након формирања нове владе у Црној Гори", рекао је Јаков Милатовић.

Црногорски председник рекао је да је, с обзиром на обим и значај економске сарадње, парадоксално да две земље немају дипломатски однос на нивоу амбасадора, немају заједничке граничне прелазе, а платни промет између Србије и Црне Горе је озбиљна пословна баријера, као и да никада није одржана заједничка седница наших влада.

Србија је у економском смислу можда и најважнији партнер Црне Горе, рекао је председник Милатовић и додао да је Црна Гора највише извозила у Србију.

"Србија је највеће туристичко тржиште за Црну Гору, гости из Србије су само у прошлој години имали удео од 25 одсто укупних ноћења страних гостију. Србија је била највећи страни инвеститор у Црној Гори и то са уделом од 12 одсто од укупне вредности страних директних инвестиција", истакао је Милатовић.

Данашњи и јучерашњи разговори су потврда да је јачање билатералних веза Србије и Црне Горе од огромне узајамне користи, истакао је председник Србије Александар Вучић.

"Наши добри односи су важни због грађана наших земаља, они треба то да осете. Постоји велика трговинска размена имајући у виду величину земаља, пропорционално броју становника, имамо највећу трговинску размену са Црном Гором", нагласио је Вучић.

Он је додао да је Црна Гора важан партнер не само због економије, већ и због традиционалне блискости и повезаности.

Прочитајте ОВДЕ шта Песков каже о чланству Украјине у НАТО

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА