Најновије

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Ако се испостави тачним, гађати нуклеарке на југу Украјине!

РУСИЈА - Јуче, 9. јула, две крстареће ракете су оборене у региону Брјанска. Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев сматра да ако је њихов крајњи циљ била Смоленска нуклеарна електрана, онда „треба узвратити ударом по нуклеарним постројењима на југу Украјине“.
Медведев (Фото: Скриншот)

Медведев (Фото: Скриншот)

Ако се потврди покушај Украјине да нападне ракетама „НАТО” нуклеарну електрану Десногорск у Смоленској области, може се размотрити сценарио удара на украјинске и источноевропске објекте, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у објави на Телеграму.

„Уколико се потврди покушај напада на Смоленску (Десногорску) нуклеарну електрану ракетама НАТО-а, потребно је размотрити сценарио истовременог руског удара на нуклеарну електрану у Јужној Украјини, Ровну и Хмељницки, као и на нуклеарна постројења у источном делу земље. Европа. Нема чега да се стидимо“, рекао је он.

Власти су 9. јула пријавиле најмање три напада из Украјине: системи противваздушне одбране оборили су две крстареће ракете у Керчу, ракете су такође оборене у области Ростов и у региону Брјанска. Жртава није било, у Ростовској области су оштећени кровови зграда, а у Брјанску је једна од граната уништила пилану.

Прочитајте ОВДЕ шта британски политичар каже о НАТО на Косову

Извор: Правда.рс

Телеграм канал Маш је писао да је украјинска страна покушала да нападне нуклеарну електрану Десногорск у Смоленској области и војни аеродром у Калуги. Како наводи канал, коришћене су ракете великог домета Сторм Шедоу, које је Украјини доставила Велика Британија.

Сторм Шедоу је прикривена крстарећа ракета способна да погоди мету на удаљености већој од 250км. Велика Британија је у мају потврдила трансфер таквих пројектила Украјини. Према извору ЦНН-а, Кијев се обавезао да их неће користити у нападима на руску територију. Истовремено је примећено да украјинске власти не признају улазак Крима и нових региона у састав Русије.

Након тога, руско Министарство одбране је више пута извештавало о ракетним ударима Сторм Шедоу и њиховом пресретању од стране руских снага ПВО. Ово су саопштиле и власти ЛНР, ДНР, Запорошке и Херсонске области. Извештавајући о удару на Луганск у мају, представништво ЛНР-а је Заједничком центру за контролу и координацију пријавило употребу Сторм Шедоу ракета од стране украјинске армије.

Прочитајте ОВДЕ шта је Зеленски поручио Путину

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА