Најновије

Рецензија стрипа "Талични Том" у издању Чаробне књиге

"Талични Том", књига 8

Фото: Чаробна књига

Чаробна књига нам доноси нову књигу о најпознатијем стрип каубоју, ради се већ о броју 8, која садржи три албума која су створена 1962 и 1963 године.

Талични Том је класик светског стрипа, по жанру је, наравно, вестерн и један је од најбољих изданака француско - белгијске школе.
Чаробна књига га из тог разлога објављује у сјајној едицији Стари континент под редним бројем 124.

Лаки Лук, Срећни Лука или најоригиналније речено Талични Том је већ скоро 80 година неизоставан део одрастања генерација.

Разлог за дуготрајност дугује својим ствараоцима, великим уметницима , сјајном споју сценарија и графичког изгледа, Ренеу Госинију и Морису се Беверу.

Госини (или Гошини код нас) је један од најпознатијих европских и светских сценариста.
Осим по Таличном Тому, свакако га се сећате као аутора Атерикса, али и по стрипу Умпах - Пах.

Тешке и озбиљне приче о америчком западу, староседеоцима, насељеницима, каубојима, војницима и криминалцима, Госини је успео да уклопи у лепу, пријатну, симпатичну форму која обилује сјајним хумором и карактеризацијом ликова. Наравно, са правом поуком и са тријумфом правде.

Након започињања сарадње са Морисом, Талични добија карактеристичан израз, а цртачки стил одговара и дечјем оку и старијим читаоцима.

У осмој књизи најправеднијег и најбржег пиштољџије на Дивљем западу имамо прилику да се у два албума дружимо са симпатичном браћом Далтон чији урнебесни покушаји да постану озбиљни криминалци увек осујети Талични и води их у њихово стално боравиште - затвор.

Трећа прича је чувени "Караван" који дотиче и тему историјских путовања пионира Запада и насељавања тих области који сада припадају Сједињеним Државама. 

Нема много тога да се даље дода, одмах књигу у руке и пријатно читање!

Извор: Правда


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА