Најновије

НАТОВЦИ ПУКЛИ К'О ЗВЕЧКА: Немачка прекида сарадњу са Пољском!

БЕРЛИН - Немачка је одустала од идеје о изградњи центра за поправку тенкова Леопард пребачених у Украјину у Пољској, наводи лист Ханделсблат, позивајући се на неименоване изворе.
Призор са једне од НАТО конференција (Фото: Скриншот)

Призор са једне од НАТО конференција (Фото: Скриншот)

Подсећамо, Правда је и раније писала о тензијама које су избиле када је Пољска тражила од Немачке да плати десетоструко већи новац за сервис Леопарда, него што је цена коштања сервиса Леопарда у самој Немачкој.

Немачки Шпигл је недавно објавио да уговор вероватно неће бити постигнут.

Према тадашњем писању овог немачког листа, уговор је требало да буде постигнут између пољског одбрамбеног концерна Полска Група Збројениова (ПГЗ) и немачких компанија Краус-Мафај Вегман и Рајнметал.

„ПГЗ жели да наплати више од 100.000 евра за такозвану „примарну дијагностику” резервоара. У Немачкој се то обично плаћа само око 12.000 евра”, објавио је немачки лист.

Поред тога, ПГЗ не жели да преузима никакве гаранције за поправке, а тенкови који су довезени на поправку су у застоју, сарадња је блокирана, објавио је тада Шпигл.

Центар је у Пољској требало да буде отворен крајем маја, цена његове изградње у Берлину процењена је на 150 милиона евра, али стране нису могле да се договоре.

Пољаци пробали да слажу око разлога раскола са Немачком

Пољски премијер Матеуш Моравјецки рекао је да је главни проблем недостатак резервних делова.

А недавно се сазнало да ће немачки концерн Рајнметал у самој Украјини у наредна три месеца отворити фабрику за производњу и поправку тенкова и других оклопних возила.

Проблем је изгледа искључиво у похлепи пољских компанија, а све ово сведочи о слабостима и недостатку снаге и поверења да чланице НАТО буду јединствен блок.

Све већи раскол је у мишљењима и ставовима о рату у Украјини унутар НАТО алијансе.

Прочитајте ОВДЕ шта је Пригожин најавио за 5. август

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА