Најновије

ШОК У КИЈЕВУ И ВАШИНГТОНУ: ЦИА аналитичар најавио скору пропаст Украјине!

Сједињене Америчке Државе неће успети да повећају темпо производње муниције у количини која је потребна Кијеву, због тога Украјину на зиму чека пораз, изјавио бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у поткасту „Џаџинг фридом“.

Џонсон је истакао да се украјинска контраофанзива претворила у катастрофу.

- Много опреме је уништено, то је катастрофално за Украјину. И оно што је још горе су губици у људству. Огроман је број убијених и рањених. И они не остварују неки значајан напредак на руској територији. Пар километара тамо, пар километара овамо, али они још нису стигли до прве линије одбране Русије - рекао је бивши аналитичар.

Он се осврнуо на речи координатора за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност САД-а Џона Кирбја, који је рекао да Сједињене Државе почињу повећавају производњу мунииције.

- Ја мислим да ћемо за годину дана моћи да произведемо количину муниције коју Украјина испали за месец. То је једноставна аритметика. САД никада у догледној будућности неће производити онолико артиљеријске муниције колико би било довољно за одржавање способности Украјине да се бори - истакао је Џонсон.

По његовом мишљењу, ситуација ће постати спорна након децембра јер „Украјина никако неће моћи да приушти да води војну операцију са губицима људства и технике какве сада трпи“.

Аналитичар је такође исмејао изјаву украјинског председника Владимира Зеленског који је рекао да је иницијатива у борби наводно на страни Оружаних снага Украјине.

- Он изговара речи које једноставно нема везе са стварношћу. Нису пробили ни прву линију одбране. Претрпели су огромне губитке. Већина Американаца верује да Руси губе, а Украјинци побеђују. Један од наредних дана биће за њих буђење - закључио је Џонсон.

РУСИ У КОНТРАНАПАДУ КОД КРАСНОГ ЛИМАНА: Прети одсецање украјинскоj групацији на реци Жеребец (МАПА)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА