Најновије

Шпански политичар Гонзало Мартин: Шпанија има два своја Косова у Африци, зато разумемо борбу Срба за своје границе

Гонзало Мартин, потпредседник шпанске партије Democracia nacional, каже да Шпанија подржава српски народ у одбрани Косова и Метохије јер и сама има своја два потенцијална Косова на територији Африке.

 

Гонзало Мартин је на конференцији “Европски десничари о кризи на Косову” рекао да су у току покушаји цепања Шпаније по “косовском сценарију”.

- У Шпанији је у току процес дезинтеграције. Желе да распарчају Шпанију и ми тај процес називамо “балканизација”. Зато се поистовећујемо са Србијом и разумемо шта се десило у Србији.

У Африци имамо два града која припадају Шпанији више стотина година. Становништво у тим градовима је било шпанског порекла све до Франка, након тога почињу да долазе марокански мигранти, исто као што су на Косово долазили Албанци. У Мелиљи имамо тоталну замену шпанског становништва мигрантима и сада миграната има 90 процената, у Сеути 70 процената миграна. Зато ми проблем Косова доживљавамо као свој проблем и знамо да ћемо у будућности морати да се боримо за нашу земљу – рекао је он додајући да су шпански националисти спремни да дођу у помоћ Србима када крене ослобађање Косова и Метохије.

Он је подсетио да је НАТО у уговору са Шпанијом избацио шпанске територије у Африци и да у случају рата Шпанија би била сама.

- У шпанском уговору са НАТО није укључена заштита тих територија и Шпанија ће бити сама у њиховј одбрани. САД чак одржава војне вежне са Мароком у том региону – указао је Гонзало.

- Србија је једна од последњих слободних земаља у Европи, не припада ни једном војном савезу, борите се за своју сободу и своје границе. Косово је Србија, Каталонија је Шпанија, Мелиља и Сеути су Шпанија и имамо право да се боримо за своју земљу – рекао је он на скупу који је организовала Српска десница.

На скупу су учествовали представници десничарских партија из Велике Британије, Немачке, Француске, Шпаније, Грчке, Италије и Румуније.

Украјина више није битна за САД, чека их главни противник, eво шта ће се десити режиму у Кијеву

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА