Најновије

ЗАПАДНА ХОБОТНИЦА ШИРИ ПИПКЕ: После Вашингтона и Брисела, на Србију креће и Лондон!

БЕОГРАД - Хибридни, духовно-информациони и дипломатско-политички рат против Србије се распламсава, а услед америчких санкција шефу БИА, Александру Вулину, покренут је паралелно још један удар на безбедоносне структуре Србије.
Муниција (Фото: Пиксабеј)

Муниција (Фото: Пиксабеј)

Наиме, реч је о “афери” у којој је једна белгијска невладина организација, под називом ГРИП, објавила извештај којим тврди да белгијска муниција преко српских компанија завршава у Русији, а саме власти Србије се оптужују да помажу Русији да избегне санкције.

Колико је ствар озбиљна, сведочи и факт да су белгијске власти, на основу тог извештаја организације ГРИП, одузеле лиценцу предузећу Југоимпорт за продају њихове муниције, што може значајно урушити изванредан углед који српске компаније имају на тржишту војне индустрије и трговине оружјем, али посебно нарушити политичку стабилност Србије, како на унутрашњем, тако и на спољном плану.

Компаније које се у извештају организације ГРИП помињу као компаније преко којих наводно белгијска муниција иде у руке Русима су “Борбени сложени системи” и “Југоимпорт”.

Подсећамо, Европска Комисија је тражила да земљама које “помажу Русији да избегава санкције” буду уведене санкције, па је медијско кодирање управо тог израза у овом извештају крајње симптоматично и цела “игранка” би могла бити уводна прича за постављање санкција Србији.

Многе западне земље притисак на Србију виде заправо као одличан инструмент притиска на Русију, па није искључено да у својим помахниталим покушајима да уруше стабилност Русије посегну и за тим потезом.

Српским компанијама није први пут да се у последње време срећу са оптужбама да су на неки начин умешане у илегалне токове оружја које завршава на фронту у Украјини, али те оптужбе никада нису поткрепљене доказима.

Англо-шиптарка се придружује – шпијунске структуре дивљају!

После удара Вашингтона на БИА, Брисела на Југоимпорт, подршка наравно долази и од главног мутикаше, а то је Лондон. Очигледно да шпијунско-лобистичке структуре Запада будно мотре на све што се дешава са Србијом, јер им је Србија традиционални “трн у оку”.

Алиша Кернс, најпознатија британска шиптарска лобисткиња, председавајућа Комитета за спољне односе парламента Велике Британије, после пласирања лажи, без иједног доказа, о наводном шверцу оружја од стране СПЦ на Космету и илегалном наоружавању Срба, сада се прикључила промоцији “афере са белгијском муницијом”.

Наиме, она је на Твитеру објавила да би и Велика Британија требало да укине лиценце за трговину наоружањем које тренутно постоје, обележавајући још једном Србију као дестабилизујућег фактора.

Подсећамо, тврдње Алише Кернс о наоружавању Срба на Космету је демантовао и сам КФОР, наводећи да не постоје никакви докази или чињенице које би указивале на истинитост тврдњи Алише Кернс.

Српске власти и српске компаније се још увек нису оглашавале поводом најновијих оптужби у вези белгијске муниције, нити су коментарисале извештај белгијске организације “Грип”.

 

Прочитајте ОВДЕ више о извештају којим се Србија оптужује да наоружава Русију

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА