Најновије

ЛЕТЕЛЕ "КЛИЗНЕ БОМБЕ" - Руси погодили велику касарну, од Украјинаца ништа није остало (ВИДЕО)

Ваздушнe  снаге Русије уништиле су привремену тачку размештаја Оружаних снага Украјине у селу Малиновка на сектору Запорожја помоћу прецизних “клизних бомби”.

Погодак је био прецизан што се може видети на снимку. 

Шта су то клизне бомбе? 

Клизне бомбе, познате и као управљане бомбе, су ваздухопловне или ракетне бомбе које имају способност да менјају своју трајекторију и циљ како би постигле што прецизнији погодак. Ове бомбе су опремљене уређајима за управљање, као што су управљачке површине, усмеравајући механизми, сензори и рачунарска електроника, што им омогућава да мењају смер, висину и брзину у лету.

Клизне бомбе су део савременог ваздухопловног оружја и користе се за прецизно гађање мета на копну или ваздушне мете. Омогућавају војскама да изводе циљане нападе на мете како би смањиле колатералну штету и погодиле одабране циљеве са већом прецизношћу. Клизне бомбе могу бити погонјене ракетним моторима или их могу носити авиони.

Оне се обично управљају преко везе са извором информација, као што су ратни сателити или системи навођења на земљи, који пружају податке о мети и помажу у контроли трајекторије бомбе. Постоје и самонаводеће клизне бомбе које користе сопствене сензоре, као што су топлотни или ласерски сензори, да пронађу и погоде мету.

Важно је напоменути да клизне бомбе представљају војну технологију и да се користе у оквиру војних операција. Употреба оваквог оружја се контролише међународним правом и у складу је са специфичним правилима и протоколима.

Извор: Правда.рс

ЗАШТО ЈЕ ЗАБРАЊЕН ПРИСТУП ЈЕДИНИЦИ 3 И 4? Нуклеарка и даље жестоко…

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА