Најновије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ: Све линије одбрањене - Украјинци имају преко 700 мртвих!

РОСТОВ НА ДОНУ - Током дана Оружане снаге Украјине наставиле су безуспешне покушаје напада на Доњецком, Краснолиманском и Јужнодоњецком правцу, стоји у дневном извештају МО РФ.
Правац - уништење! (Фото: Скриншот)

Правац - уништење! (Фото: Скриншот)

Оружане снаге РФ извеле су данас групни удар високопрецизним оружјем дугог домета на местима складиштења муниције Оружаних снага Украјине. Циљ је постигнут. Све мете и објекти су погођени.

У правцу Доњецка успешно је одбијено 16 непријатељских напада у областима насеља Веселоје, Красногоровка, Северное, Новомихајловка и Маринка.

На подручју села Курдјумовка обустављене су активности украјинске ДРГ.

Током непријатељстава, губици непријатеља износили су 480 милитаната, шест камионета, три самоходна топа Краб (Пољска), хаубице Мста-Б и Д-30. На подручју н. Предтечино ДПР радар АН / ТПК-50 (САД).

На Краснолиманском правцу поражени су људство и техника 63., 66. и 67. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Торское ДНР, Кармазиновка и Кузмино ЛНР.

У окрузима Червенаја Диброва и Кременаја одбијена су три непријатељска напада.

Током дана уништено је до 90 милитаната, четири борбена оклопна возила, четири пикапа, самоходне топове Багрем и хаубица Д-30.

На правцу јужно-Доњецк, осујећени су покушаји непријатеља да изврши два напада у областима насеља Ровнопољска и Новодоњецка.

На правцу Запорожја одбијен је напад јединица 65. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејону села Работино, Запорошка област.

Поражене су концентрације људства и технике 128. брдске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у рејону села Пјатихатки, Запорошка област.

Непријатељски губици на овим просторима износили су више од 180 милитаната, један тенк, пет борбених оклопних возила, два возила, самоходне топове АС90 Бравехеарт (Велика Британија), две хаубице Мста-Б, три топа Д-20, самоходну јединицу Гвоздика топовима и Град МЛРС.

На Купјанском правцу погођено је људство и техника Оружаних снага Украјине у рејонима  села Красное Первој, Лиман Первиј Харковске области и Новоселовское.

Уништено је до 30 милитаната, два оклопна транспортера, два возила, хаубица Д-20 и два самоходна топа Гвоздика.

У правцу Херсона, од последица пожара, током дана је уништено до 70 милитаната, једно борбено оклопно возило, три возила и два самоходна топа: „Акација“ и „Каранфил“.

Авијација, ракетне трупе и артиљерија Оружаних снага Русије су током дана победиле 73 артиљеријске јединице Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, људству и војној техници у 96 округа.

У окрузима насеља Курдјумовка и Јампољ уништила су складишта муниције 28. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 125. тероодбрамбене бригаде.

Системи ПВО пресрели су 11 граната ХИМАРС МЛРС дневно, 14 украјинских беспилотних летелица је уништено.

Прочитајте ОВДЕ о тврдњама да су Вагнеровци током побуне пљачкали нуклеарну електрану

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА