Најновије

НОВИ СКАНДАЛ У ВОЈСЦИ РУСИЈЕ: После Пригожина - сада и Попов удара на војни врх!?

РУСИЈА - Незадовољство у војсци, посебно у ратним условима, није реткост, а на официрима је да на својим леђима носе сву муку која непрестано надолази, међутим, то није ни најмање једноставно, а тек није уколико крену да се јављају "издајничке" струје или сујетне сплетке међу командантима и официрима једне војске.
Москва - време великих искушења и борби (Фото: Пиксабеј)

Москва - време великих искушења и борби (Фото: Пиксабеј)

Сви смо били сведоци побуне Јевгенија Пригожина чији темељ је било управо незадовољство условима ратовања и начином организације војске, а сада је на површину избио још један случај, а реч је о генерал-мајору Ивану Попову, команданту 58. армије Јужног округа која делује у области Запорожја.

Он се обратио својим саборцима и навео да је добио отказ на месту команданта, јер се “замерио” остатку руководства износећи проблеме са којима се суочава на фронту.

Попов је рекао да је у низ наврата покренуо питања недостатка контрабатеријске борбе, артиљеријских извиђачких станица, великих губитака и погибије наше браће.

Према његовом мишљењу, изношење ових питања пред ратно руководство довело је постепено до његовог уклањања и оставке.

Због истине, шефови су осетили опасност у мени, каже генерал-мајор Попов.

„Нашу војску и наше линије фронта нису могле да пробију Оружане снаге Украјине, али ударио нас је са леђа виши командант. Издајнички и подло обезглављивао је војску у најтежем тренутку“, рекао је генерал-мајор Попов, не прецизирајући на кога тачно мисли када каже “виши командант”.

Случај Попов би могао прерасти у неки вид новог војног скандала, а то би дефинитивно био значајан ударац на војни врх Русије и нешто што би дестабилизовало Русију.

Попов се огласио снимљеном аудио поруком којом се обратио припадницима 58. армије којом је командовао док није смењен са те позиције, а да ли ће у јавност доћи још информација поводом овог сукоба међу командом руске војске на фронту или ће ствар бити решена интерно, показаће време.

Преслушајте обраћање генерал-мајора Попова:

 

Прочитајте ОВДЕ шта је немачка посланица рекла о НАТО бомбардовању Србије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА