Најновије

"НУКЛЕАРНА ПРЕТЊА" НА ВРАТИМА: Лавров упозорава - Украјина не одустаје!

МОСКВА / КИЈЕВ - Уколико се у Кијеву појаве ловци Ф-16 који могу да носе нуклеарно оружје, Русија ће то сматрати претњом у нуклеарној сфери, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
Лавров (Фото: Јутјуб)

Лавров (Фото: Јутјуб)

"Обавестили смо нуклеарне силе САД, Велику Британију и Француску да Русија не може да игнорише чињеницу да су ти авиони способни да носе нуклеарно оружје. Током борбених дејстава наши војници неће анализирати да ли је сваки конкретан авион тог типа опремљен за ношење нуклеарног оружја или не. Саму чињеницу појаве таквих авиона у Оружаним снагама Украјине сматраћемо као претњу са Запада у нуклеарној сфери", рекао је Лавров.

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба изјавио је да руско руководство треба да се плаши украјинског војника, а не авиона Ф-16 који ће бити испоручен по плану.

"Једина претња Русије је украјински војник. Тога би Путин и екипа требало највише да се плаше. Украјина ће добити Ф-16 по плану. Русија то мора да прихвати, упркос Лавровљевим изјавама", написао је Кулеба на Твитеру

Прочитајте ОВДЕ зашто је Вашингтон претио Зеленском

Извор: Правда.рс / Спутњик / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА