Најновије

ПУТИНОВ КЕЦ У РУКАВУ:Вештачка интелигенција браниће руску престоницу

Аеродром Шереметјево у Москви поставио је комплекс за откривање и борбу против беспилотних летелица, наводи се у саопштењу аеродрома.

– У циљу обезбеђења високог нивоа безбедности летења, на аеродрому „Шереметјево” постављен је радарско-оптички комплекс „ЕНОТ СД”. Хардверско-софтверски комплекс је дизајниран за аутоматско откривање нисколетећих циљева (укључујући беспилотне летелице мале класе), њихову верификацију помоћу видео слика и накнадно супротстављање стварањем сметњи. У циљу боље идентификације циљева и повећања ефикасности система, планирано је коришћење софтвера „Лабораторија Касперски”, који нема аналоге, коришћењем вештачке интелигенције – наводи се у саопштењу.

Напомиње се да зрачење радара за детекцију дронова неће имати нежељени ефекат ометања функционисања земаљске радио-техничке подршке за летове и авио-телекомуникације која се налази на подручју аеродрома.

Нови комплекс може да класификује објекте коришћењем технологија вештачке интелигенције – птице, дронове, авионе, као и људе, аутомобиле. Ова карактеристика дозвољава примену противмера само на беспилотним летелицама, искључујући апликације у авионима.

Поред тога, комплекс има могућност да детектује, између осталог, дронове који лете у радио-нечујном режиму, што омогућава покривање читавог спектра претњи.

ЛЕТЕ ЛЕОПАРДИ У ВАЗДУХ: Руси улазе на нове положаје, пада територија по територија

Извор: Сд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА