Најновије

Захарова: Вучић је у праву

Председник Украјине Владимир Зеленски не би требало да брине због тога што Украјину не примају у НАТО, него зато што више нема државу, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за телевизију „Русија 24“.

Она се осврнула на изјаву председника Србије Александра Вучића који је саветовао Зеленском да се не узнемирава због тога што не постоји конкретан план за улазак Украјине у НАТО и додао да Запад спрема за Украјину „велике и дивне ствари за крај године“.

„По мом мишљењу, он је у праву да би Зеленски, вероватно, најмање требало да се брине по питању тога што Украјину не примају у НАТО. Он има много других, важнијих разлога за узнемиреност – нема више државу, нема људе, нема индустрију, нема производњу, нема политичке странке, цивилно друштво, нема никаквих слобода“, прокоментарисала је Захарова.

С тим у вези она је подсетила на ограничења употребе руског језика у Украјини.

„На милионе књига је спаљено, исто као што је био случај у Трећем рајху – никако другачије, него баш исто тако. За сваку реч човека могу везати на улици и одвести у некакве казамате. Људе терају на фронт, везују за стубове, поливају фарбом, туку – то су разлози за праву узнемиреност“, додала је Захарова.

Како је истакла, Зеленском је било важно да сада уђе у НАТО како би сачувао границе, јер приликом уласка у Алијансу све чланице би требало да признају земљу у оквиру њених граница.

„Међутим, за читав низ чланица НАТО та прича није затворена, напротив – то питање је отворено, првенствено за Пољску“, оценила је Захарова.

ГОРЕ НЕГО У БАХМУТУ: Све је сравњено, борбе се воде под земљом (ВИДЕО)

Извор: Sputnik

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА