Најновије

ЗАЛУЖНИ БЕСАН КАО РИС! Главнокомандујући оружаних снага Украјине изашао са поруком

Ко то поставља правила игре?

Генерал Валериј Залужни је незадовољан да они који плаћају рачуне његове војске постављају правила борбе.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Валериј Залужни изјавио је за Вашингтон пост у интервјуу објављеном у петак да су САД ограничиле употребу ракета дугог домета у његовој земљи и приморале његову војску да импровизује како би напала Русију.

РУСИ МЕЉУ УКРАЈИНЦЕ КОД ОРЕХОВА! Увукли их, а онда је кренуо пакао

„Да бих спасио свој народ, зашто морам да питам некога за дозволу шта да радим на непријатељској територији?“ Залужни је, како се наводи, изјавио за Пост, у ономе што је описано као редак интервју, жалећи се на оно што је медијска кућа назвао „фигуративним западним лисицама на његовим војним операцијама“.

ЗАПАДЊАЦИ И УКРАЈИНЦИ ЛЕТЕ У ВАЗДУХ: Језив снимак из камиона, а онда мучење (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

„Из неког разлога, морам да мислим да ми тамо није дозвољено ништа да радим. Зашто? Зато што ће [руски председник Владимир] Путин... употребити нуклеарно оружје? Децу која умиру није брига“, цитира се генерал.

Залужни је тврдио да је на Украјинцима да одлуче „како да убију овог непријатеља. На његовој територији је могуће и потребно убијати у рату. Ако се наши партнери плаше да употребе своје оружје, ми ћемо убијати својим“, изјавио је он америчком издању.

Према Залужнијем, он заобилази западна ограничења користећи оружје произведено у Украјини за ударе преко границе, док се званични Кијев претвара да се то није догодило. Украјинско министарство одбране је тек недавно признало бомбашки напад на Кримски мост у октобру прошле године.

Пост је описао Залужног као „човека коме Украјинци верују да ће их чувати, а западни партнери верују му са милијардама у безбедносној помоћи“. Међутим, генерал се жалио да му Запад није дао довољно за борбу. Он жели супериорност у ваздуху, крстареће ракете дугог домета и могућност да има онолико артиљеријских граната колико Русија може да испали, како се наводи у издању.

Он такође жели да „поврати” Крим, полуострво које је великом већином гласало за поновно прикључење Русији након пуча у Кијеву 2014.

„Чим будем имао средства, урадићу нешто. Брига ме - нико ме неће зауставити", изјавио је Залужни за Пост.

Украјина је у овом тренутку готово у потпуности зависна од САД и њених савезника у погледу оружја, опреме и муниције. Према проценама руског Министарства одбране, колективни Запад је Кијеву само 2022. доставио материјалну помоћ у вредности од 100 милијарди долара.

Амерички и британски званичници јавно су подсетили украјинског председника Владимира Зеленског на самиту НАТО-а у Вилњусу ове недеље да би могао да покаже више захвалности за сву војну помоћ коју је његова влада добила.

РУСИ СПРЕМАЈУ НЕШТО ВЕЛИКО! Ово говори колико ће рат трајати и...

Извор: Восток.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА