Најновије

БИО ЈЕ САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОМ: Предлаже хитну "поделу" Украјине

Алексеј Арестович, бивши саветник Володимира Зеленског, изјавио је да би Украјина могла бити подељена по узору на Немачку, где би петина територија остала Русији, док би остатак приступио НАТО савезу.
Арестович је рекао да би Кијеву било потребно да Русији препусти петину територије како би остатак земље приступио НАТО савезу. О томе је говорио у интервјуу са новинарком Јулијом Латинином.

- Ми задржавамо 80% територије. Тај преостали део Украјине постаје члан НАТО савеза. Могу рећи да је то суперисторијска шанса - изјавио је Арестович.

Бивши саветник Зеленског је претпоставио да би се Украјина могла поделити по узору на Немачку, када је подељена на две државе након пораза Трећег рајха 1945. године.

У фебруару ове године, Арестович није искључио ни варијанту „две Кореје“ након прекида рата у Украјини.

- Конфликт се може завршити на начин који Кијев не очекује и можда неће успети да поврати своју територију - рекао је тада Арестович.

Он такође најављује велико изненађење након неуспеле контраофанзиве.

- Шта ће се догодити са друштвом које је имало превелика очекивања? Ово „пролеће“ неиспуњених очекивања тако ће нас ударити по моралу и свему осталом, да ћемо се просто изненадити - предвиђао је он.

Арестович каже да Кијев нема довољно војника ни опреме за победу против Русије.

- За успех Кијеву је потребно 400.000 идеално обучених војника са оружјем НАТО-а, што ми немамо нити ћемо у наредној години имати. Западу преостаје да „креира Јужну Кореју са гаранцијама - рекао је он .

Украјински председник Володимир Зеленски је одбацио могућност предаје територије ради мирног решења. Москва са друге стране, инсистира на признању „нових територија“ од стране Кијева.

КЛАНИЦА КОД ДОЊЕЦКА - Руси унаказили украјинску војску бројеви језиви (БРОЈКЕ)

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА