Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ ИЗВЕЛА БОЈЕВО ГАЂАЊЕ: Присуствовала делегације Мађарске у посети Београду (ВИДЕО)

Бојевим гађањима присуствовала је делегација Министарства одбране Мађарске.

Током данашње активности Војске Србије, приказано је гађање из даљински управљиве борбене станице са митраљезом калибра 12,7 мм уграђене на вишенаменском возилу "Милош" 4x4 на даљинама од 500 м до 1200 м, као и гађање из даљински управљиве борбене станице 20/3 мм КЕРБЕР на новој генерацији вишенаменског возила "Милош 2" погона точкова 4x4 и повећаног капацитета са 10 седишта, на даљини од 1200 м.

Такође, приказано је и гађање посаде из вишенаменског возила "Милош" 4x4 на блиским растојањима ради симулације борбе у заседи те могућност возила "Милош" у савладавању препрека по савременим светским стандардима.

Током данашњег дана реализовано је и гађање самоходне топ-хаубице калибра 155мм Б-52 М-21 "НОРА" на даљинама већим од 20 км, уз употребу домаћег система за управљање ватром.

Оно што је посебно интересантно је да је бојевим гађањима присуствовала делегација Министарства одбране Мађарске предвођена националним директором за наоружање Мађарске, генералом Ласлом Томболом, која борави у Србији у оквиру планираних активности са циљем јачања билатералне војно-техничке сарадње.

РУСИ САСУЛИ ГРАНАТЕ У ОДЕСУ: Војска званично рекла колика је штета Украјинцима

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА