Најновије

САВЕТ СВОМЕ НАРОДУ: Бежите из Украјине, тек ће да буде страшно!

УКРАЈИНА - Становници Украјине требало би да напусте земљу до краја лета, рекао је Олег Соскин, познат као саветник бившег украјинског премијера Леонида Кучме, на свом Јутјуб блогу.
Дивљање неонацистичких група улицама Кијева (Фото: Јутјуб)

Дивљање неонацистичких група улицама Кијева (Фото: Јутјуб)

„Ништа добро се неће десити. Сада је лето пред нама - прилагодите се. Лето ће брзо проћи, јесен ће бити страшна”, рекао је он.

Соскин је додао да Оружане снаге Украјине неће успети у контраофанзиви, јер „немају чиме да нападну” – нема авиона, нема ракета, нема касетних пуњења, чак ни јуришних дронова.

Према речима политичара, Зеленски треба да потпише споразум о прекиду ватре са Русијом, закључи примирје и почне да припрема Украјину за нове председничке изборе.

Подсећамо, 4. јуна почела је украјинска контраофанзива, дуго обећавана од стране кијевског режима, у правцу јужног Доњецка, Запорожја и Артјомовска. Украјинска команда је бацила у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане западном опремом. Међутим, они трпе велике губитке и за то време нису постигли успех ни у једном правцу, сем привремених освајања одређених позиција које веома брзо опет изгубе.

Сам Зеленски је признао да контра-офанзива не иде планираном брзином и да постоје проблеми, изјавивши да би контра-офанзива била успешнија када би НАТО алијанса уступила војну технику потребну за снажније нападе.

У НАТО алијанси нема сложности по питању давања Кијеву јачег наоружања, а немачки канцелар, Олаф Шолц, јавно је потврдио да неће испоручити Кијеву ракете Таурус.

Прочитајте ОВДЕ о раздору у НАТО алијанси

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА