Најновије

УДАР НА СВИМ ПРАВЦИМА: Украјина надире - Руси оборили Су-25!

РОСТОВ НА ДОНУ - Извештај Министарства одбране Руске Федерације о ситуацији на фронтовима Северног војног округа током протеклог дана каже да су Оружане снаге Украјине током дана наставиле са покушајима офанзивних дејстава на Доњецком, Краснолиманском и Јужно-Доњецком правцу.
Тенкови у акцији (Фото: Јутјуб)

Тенкови у акцији (Фото: Јутјуб)

На Доњецком правцу успешно је одбијено 11 непријатељских напада у областима насеља Артемовск, Водјаное, Новобахмутовка, Северноје, Первомајское и Маринка (ДНР).

У ваздушним ударима уништено је до 360 украјинских бораца, 6 тенкова, 8 борбених возила пешадије, 5 возила, топ М119 (САД), самоходне топове „Краб“ (Пољска), као и самоходне топове „Гвоздика“, артиљеријска ватра и ТОС.

У окрузима насеља Северск и Григоровка уништена су складишта муниције 92. механизоване и 95. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине.

На Краснолиманском правцу одбијена су три напада јединица 95. ваздушно-јуришне и 66. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, и то у рејонима насеља Торское (ДНР), Червона Диброва и Невское (ЛНР). Поражене гомиле људства и технике непријатеља у областима насеља Терни, Григоровка (ДНР) и Червона Диброва (ЛНР).

На подручју села Кузмино (ЛНР) обустављено је деловање украјинске ДРГ. Током дана уништено је до 95 украјинских милитаната, 1 тенк, 2 борбена возила пешадије, 1 борбено оклопно возило, 1 камионет и 2 хаубице Д-30.

У правцу југ-Доњецк, одбијен је непријатељски напад у области села ​​Николској (ДНР).

На Времевском брду у области насеља Ровнопољ (ДНР) уништена је украјинска ДРГ.

На запорошком правцу, оперативно-тактичка авијација групе трупа Восток извела је снажан напад и изазвала велике губитке људства и технике јединица 33. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима села Запорожје, насеља Пјатихатки и Мирној.

Непријатељски губици на овим просторима су 150 погинулих и рањених украјинских бораца, 1 тенк, 2 борбена возила пешадије, 2 оклопна возила, 3 возила и једну хаубицу ФХ70.

У правцу Купјанска одбијена су 2 непријатељска напада у области ​​насеља Новоселовској (ЛНР).

У окрузима насеља Новомлинск, Двуречнаја, Синковка, Берестовој и Новоселовској (ЛНР) нанета је пожарна штета групама људства и технике 14. и 37. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

На подручју села Стелмаховка (ЛНР) заустављене су активности украјинске ДРГ. Непријатељски губици износили су 40 украјинских бораца, 1 борбено оклопно возило, 2 камионета, као и хаубицу Д-20.

На подручју села Кисловка, уништена су 2 складишта муниције јединица 103. ТерО бригаде.

На херсонском правцу завршено је уништавање јединица Оружаних снага Украјине које су се искрцале на Антоновско острво код Антоновског моста.

Као последица ватрене штете, уништено је до 20 украјинских милитаната, 2 возила и 2 хаубице М777 (САД).

Авијација, ракетне трупе и артиљерија Оружаних снага Русије су током дана победиле 79 артиљеријских јединица Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, људству и војној техници у 108 округа.

У Харковској области, места истовара на железничким станицама, у областима села Балаклеја и Чухујев, нашла се на удару војне технике Оружаних снага Украјине упућених из централних и западних региона Украјине. У окрузима насеља Александро-Шултино, Раздоловка и Веселе (ДНР) погођена су командна места 28. и 54. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Системи ПВО у области насеља Новоандрејевка, Запорошка област, оборили су јуришни авион Су-25 Оружаних снага Украјине, а пресретнуте су и 4 гранате ХИМАРС МЛРС, 1 антирадарска ракета ХАРМ, док је уништено 14 украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ више о ударима Украјине у Запорошкој области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА