Најновије

ВАГНЕР ГРУПА: И на Косову смо правили хаос!?

РУСИЈА / БЕЛОРУСИЈА - Група Вагнер је посебним саопштењем скренула пажњу јавности на налепнице са ознакама Вагнера које се појављују на улицама у Француској, а услед ескалације немира у овој држави, називајући целу ствар "Вагнер хистеријом".
Пригожин и Вагнеровци (Фото: Јутјуб)

Пригожин и Вагнеровци (Фото: Јутјуб)

Није прва година да западне земље пате од Вагнерове хистерије, с обзиром на то да су пронашле нову хорор причу за домаћег потрошача, што је својевремено био КГБ – сада је то „Вагнер група“, каже се у саопштењу и наводи да су, између осталог, и Срби са протеста на Косову и Метохији такође били прозивани да су “вагнеровци”.

Недавно, током немира у Србији / Косову, власти су Србе које протестују виделе као „вагнеровце“. Они су наводно блокирали путеве и вршили неке врсте рације.

Сада, неки западни аналитичари и политички посматрачи, као део нереда који су захватили целу Француску, такође виде „вагнеровце” као одговорне за све невоље у свету.

Они се позивају на то да у француској “Легији странаца” има много Руса, укључујући „вагнеровце”, као и обрнуто – ветерани „Легије” који говоре руски служили су у „Вагнеру”, између осталог наводи Група Вагнер у својој објави.

Нисмо могли да не приметимо да су недавно на улицама Париза почеле да се појављују налепнице са амблемом Вагнер групе. Оптужбе су углавном да су „вагнеровци” подстрекачи гомиле, која би онда помало требало да заузме зграде власти.

“Не... не може бити.”, поручују Вагнеровци на крају.

Прочитајте ОВДЕ о могућем новом рату у Европи

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА