Најновије

ВАШИНГТОН И ЛОНДОН УДАРАЈУ НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Подржали Шмитову одлуку

Одлука Кристијана Шмита да поништи два закона ентитета Републике Српске који се тичу Уставног суда БиХ има пуну подршку Вашингтона и Лондона.

Кристијан Шмит (Фото: ОХР)

Сједињене Америчке Државе подржавају Канцеларију високог представника (ОХР) у БиХ у коришћењу Бонских овлашћења за поштовање Дејтонског мировног споразума и Уставног суда БиХ, саопштио је данас портпарол Стејт департмента.

"Појединце укључене у активности које су у супротности с Дејтонским мировним споразумом сматраћемо одговорнима за своје поступке", изјавио је Метју Милер.

Немачки дипломата Кристијан Шмит, чије именовање за високог представника у БиХ није потврдио Савет безбедности УН, како је предвиђено Дејтонским споразумом, одлучио је да поништи законе које је Народна скупштина Републике Српске недавно донела и наметне измене кривичног закона БиХ на начин да се радње којим се нарушава уставни поредак државе третирају као кривично дело.

Председник Републике Српске Милорад Додик тим поводом је нагласио да Република Српска неће прихватити ниједну одлуку и казну лажног високог представника.

Одлуку Кристијана Шмита да поништи два закона ентитета Републике Српске који се тичу Уставног суда БиХ, осудила је председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, док са друге стране има пуну подршку Вашингтона и Лондона.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА