Најновије

ШТА ЋЕ БИТИ СА ИГОРОМ? Где је Стрелков погрешио?

Стрелков је под санкцијама Сједињених Америчких Држава и Европске уније због своје улоге у анексији Крима.

Стрелков је раније ове године најавио да ће ''ући у политику'', и временом је појачавао критике на рачун руског предсједника Владимира Путина и министра одбране Сергеја Шојуга, како је рекао, због некомпетентног начина на који Москва води рат у Украјини.

Овај 51-годишњи Рус, декларисани руски националиста, био је агент руске Федералне службе безбедности (ФСБ) од 1996. до 2013. године, наводно у једној противтерористичкој јединици.

Пошто је ФСБ нека врста милитаризованог еквивалента америчкој ЦИА, Стрелков се у том периоду борио у Другом чеченском рату, писало је у “Москва тајмсу”.

Према руској невладиној организацији за људска права Меморијал, он је тамо учествовао у отмици и убиству неколико чеченских цивила.

Сарајевски портал Клиx га је 2014. чак оптужио за учешће у масакру и етничком чишћењу Бошњака у Вишеграду 1992. године и објавио фотографију на којој наводно позира усред Вишеграда с пушком и у униформи. Он је оповргнуо такве оптужбе, али је написао у мејловима који су накнадно објављени да је раније учествовао у рату у Босни и Херцеговини као један од неколико стотина руских добровољаца који су се борили на страни босанских Срба.

Игорова супруга потврдила је најновије хапшење и притварање. Према њеним речима, службеници Истражног одбора стигли су око 11:30 и одвели њеног супруга у непознатом правцу.

Супруга је рекла да је Стрелков оптужен према чланку 282. Казненог закона Руске Федерације који обухвата екстремизам. Запрећена казна је пет година затвора. 

НАТО ПРИПРЕМА ВЕЛИКИ НАПАД НА РУСИЈУ: Спремни у року од 10 дана

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА