Најновије

РУСКИ И КИНЕСКИ БРОДОВИ У ЈАПАНСКОМ МОРУ: Придружила им се авијација

Током заједничке поморске војне вежбе Русије и Kине под називом "Север. Интеракција - 2023" у Јапанском мору, бродови две земље одбили су симулирани непријатељски ваздушни напад, саопштила је руска Пацифичка флота.

Руска ратна морнарица (Фото: РИА Новости)

У саопштењу се наводи да су посаде бродова извеле и  вежбу откривања и уништавања непријатељског дрона, као и напад навођеним ракетама са мора на копнени циљ, пренеле су РИА Новости.

Руски и кинески бродови су претходно извели вежбу која је укључивала гађање симулиране мете из артиљеријског оруђа на удаљености већој од пет километара, саопштила је руска Пацифичка флота.
У саопштењу се наводи да су руска и кинеска морнарица извеле и вежбу потраге, праћења и неутралисања симулиране непријатељске подморнице, пренела је агенција Интерфакс.

Заједничке војне вежбе Русије и Kине одржавају се од 20. до 23. јула у Јапанском мору, а њихов главни циљ је, како је саопштено, јачање поморске сарадње две земље и одржавање стабилности и мира у азијско-пацифичком региону. Осим бродова, више од 30 авиона поморске авијације укључено је у маневре са обе стране.

О стању код Одесе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА