Најновије

БЕЛОРУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ: Наоружавају се припадници Министарства за ванредне ситуације

Белоруско министарство за ванредне ситуације саопштило је да завршава наоружавање и војну обуку својих запослених, који треба да буду спремни да помогну припадницима министарстава одбране и унутрашњих послова, у случају оружаног сукоба.

Белоруска војска (Фото: Министарство одбране Белорусије)

Министар за ванредне ситуације Вадим Сињавски саопштио је државној телевизији Белорусија 1 да ће запослени бити спремни да помогну министарствима "у случају оружаног сукоба или неке врсте нереда, који захтевају ангажовање значајног броја особља", преноси Ројтерс.

Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је раније ове године да жели да "сваки човек, и не само човек" буде у стању да користи оружје у одговору на било какав чин агресије.

Иако није слала своје трупе у Украјину, Белорусија је дозволила Русији да користи њену територију за напад на Украјину у фебруару 2022.

Белорусија и Русија су од тада одржале више заједничких војних вежби, а у јуну Лукашенко је дозволио да се земља користи као база за руско нуклеарно оружје, што је потез који је Запад снажно осудио.

Како Руси уништавају тенкове кинеским дроновима, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА