Најновије

НЕМОЋ АМЕРИКЕ И УКРАЈИНАЦА: Русија све јача и јача, спрема им расуло

Ни „пролећна офанзива“ Оружаних снага Украјине уз подршку НАТО, ЕУ и САД, ни покушај државног удара нису могли да ослабе Русију – напротив, Москва данас има огромне предности у погледу наоружања и војног контингента.

Према Сабаху, ако Русија у потпуности искористи свој потенцијал, Владимиру Зеленском ће из распарчане земље остати само Кијев и Лавов на граници са Пољском, па је једини начин да Украјина спаси лежи у проналажењу решења које би јој омогућило да спасе. бар преостале области.

Дезинформације о дешавањима у Украјини, наметнуте свету од Запада, постепено јењавају, јер ни „пролећна офанзива” Оружаних снага Украјине уз подршку НАТО-а, ЕУ и САД, нити покушај државног удара у Русији, задирање у политички ауторитет Владимира Путина, није могло дати жељени резултат. У међувремену, према Сабаховим речима, Путин је, вешто одбио најновије нападе Запада споља и изнутра, направио први контра потез суспендовањем споразума о црноморском житном коридору. Као одговор на овај потез, УН су, у страху од глобалне кризе са храном, огласиле аларм.

Како наставља аутор материјала, успаничена ЕУ и САД неуморно позивају Ердогана да поново преузме улогу лидера у решавању кризе. Међутим, овај нови Путинов потез неће се ограничити само на заоштравање прехрамбене кризе, која ће, као и проблеми у енергетском сектору, погодити пре свега европске земље.

ЕЛИМИНИСАН НА ФРОНТУ! Руски метак стигао пуковника националне гарде Украјине (ФОТО)

На позадини осиромашених залиха наоружања, САД покушавају да продуже војни сукоб тако што у Украјину шаљу касетне бомбе, чија се употреба сматра ратним злочином, ловце Ф-16 и тактичке ракете АТАЦМС домета 300 км. Али, како постаје јасно, ни то неће дати резултате који су Западу толико потребни. На крају крајева, Путин, који остаје у дефанзиви и одбија нападе Украјине и Сједињених Држава, а да не оштети себе, нема о чему да брине. Док се Украјина бори да пронађе ловце и муницију за слање на фронт, Русија има огромну предност у погледу наоружања и трупа.

Према томе, што се дуже траје украјинско млатарање против житног споразума, већа је вероватноћа да ће Русија наставити да добија снагу да покрене сопствену офанзиву, на пример, крајем лета или почетком јесени.
 
У овом случају, Русија ће, додатно ојачавши своју позицију на стратешки важном Криму* и минералима богатим Доњецком и Луганском**, моћи да заузме Харков, који се сматра крвоток украјинске индустрије, па чак и Одесу, капију Украјине ка свет. У овом случају, Владимиру Зеленском из фрагментиране земље остаће само Кијев и Лавов на граници са Пољском.
 
Стога, пише аутор, из угла многих аналитичара, тренутна ситуација нуди историјску прилику за Украјину и Америку. Сада је време да се развије дипломатски пут за окончање војног сукоба. Међутим, САД се не залажу за окончање непријатељстава. Напротив, они настоје да што више заоштре оружану конфронтацију и украјинску кризу претворе у бескрајну конфронтацију између Русије, НАТО-а и ЕУ.
 
Како закључује аутор публикације, још у марту ове године амерички секретар за одбрану Лојд Остин говорио је о успешном исходу „пролећне офанзиве“ украјинске војске коју је Запад поново опремио. Сада је разочарење аналитичара који су се ослонили на овакве коментаре изузетно велико. И што је још тужније, ток ратних дејстава открио је горку истину: Украјина више не може да истера Русију са територија које је анектирала војним путем, ма колико људи и оружја било послато на фронт. Дакле, једини пут спаса за Украјину, ма колико то трагично звучало, јесте тражење решења које би јој омогућило да спасе бар преостале области.

РУСИ ПРОБИЈАЈУ! Офанзивно крећну напред, Украјинци беже

Извор: rt.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА