Најновије

Tужилаштво терети бившег директора полиције Веселина Вељовића да је Александру Мркићу јављао када ће полиција вршити претресе

Црногорско Специјално државно тужилаштво терети бившег директора полиције Веселина Вељовића да је злоупотребио службени положај тиме што је, између осталог, организатору криминалне групе Александру Мркићу јављао када ће полиција претрести породичне куће и друге просторије у власништву једног од чланова криминалне групе.

Због тога је специјални тужилац Јован Вукотић донео наредбу о проширењу истраге против Александра Мркића, Вељовића, Муја Никочевића и Николе Мркића, преноси РТЦГ.

Тужилаштво сумњичи Александра Мркића да је 2019. године на територији Црне Горе, Србије и других држава Европе створио криминалну организацију, чији припадници су постали Арсеније Калезић, Веселин Вељовић, Мујо Никочевић, Никола Мркић, Жељко Булатовић, Душица Булатовић, Предраг Вељић, Борислав Лечић, Немања Анђелковић, Горан Глушчевић, Никола Бачиловић, Елнагар Садиг, Никола Бубања, Стефан Бубања и друге засад неидентификоване особе.

Вељовић је, како наводи тужилац, имао задатак да, као директор Управе полиције и саветник председника Црне Горе за одбрану и безбедност, криминалној организацији одаје поверљиве податке у вези са активностима и предметима који се тичу кријумчарења цигарета.

Поред тога, задатак му је био и да по налогу организатора криминалне организације предузима, а по потреби не предузима, полицијске активности у складу са интересима криминалне организације и да обавештава организатора криминалне организације о планираним активностима Управе полиције.

Како се наводи, 22. и 23. децембра 2020. године Вељовић је коришћењем свог службеног положаја прибавио другом корист, тако што је саопштио Александру Мркићу да ће код Муја Никочевића 25. децембра бити извршен претрес породичних кућа и других просторија у Подгорици.

Украјинци на запорошком фронту од зоре нападали по НАТО-стандардима и – опет пораз

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА