Најновије

УКРАЈИНЦИ У ЖЕСТОКОМ НАЛЕТУ: Покушавају да пресеку руску одбрану на споју Запорожја и ДНР-а, циљ пресећи коридор ка Криму

Украјинска офанзива на споју Запорожје и ДНР не престаје, Кијев сања да се пробије аутопутем Т-08-15 преко Старомајорског до Старомлиновке и даље, како би пресекао руску одбрану на јужнодоњецком сектору фронта и покушају да пресеку копнену комуникацију са Кримом у Мариупољском правцу.

Украјинци овде недељама не престају да са артиљеријском ватром, равнајући села са земљом, покушавајући да пробије руску одбрану.

Руски извори јавили су данас да постоји могућност да Украјици преузму контролу над Старомјерском и Урожајном. Тај радни извештај, снимак и мапу погледајте ОВДЕ.

Након артиљеријске припреме, 35. бригада маринаца Оружаних снага Украјине, уз подршку Снага за специјалне операције (ССО), напада из Макаровке, проширујући зону контроле у ​​северном делу Старомјерског.

Приликом одбијања напада, руски војници су уништили неколико оклопних возила НАТО-а и до једног непријатељског вода. Снимак једног таквог напада из угла украјинског тенкисте погледајте ОВДЕ.

Руска артиљерија наставља да покрива део села где непријатељ делује.

Оружане снаге Украјине такође изводе масовну хаубичку ватру.

Такође, све ово време, Украјинци настоје да напредују у близини суседних насеља Пријутноје и Урожајноје, масовно користећи артиљерију. Руски извиђачи, пешадија и маринци држе фронт овде, одбијајући бројне нападе.

На Урожајноје, Украјинци нападају у малим јуришним групама, покушавајући да се пробију и погоди бок.

Тешке борбе на овим просторима се настављају.

Украјинци на запорошком фронту од зоре нападали по НАТО-стандардима и – опет пораз

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА