Најновије

ВРХУНАЦ УКРАЈИНСКЕ КОНТРАОФАНЗИВЕ: Руски посланик под ватром украјинске војске у Бахмуту

Контраофанзива Оружаних снага Украјине je достигла врхунац, рекао је у интервјуу за Парламентскају газету посланик Државне думе Александар Бородај, који се нашао под ватром током путовања у Артјомовск (Бахмут).

Украјинска артиљерија (Фото: flickr)

„Непријатељска контраофанзива је у пуном јеку – дубоко се варају они који кажу да је завршена. Штавише, нажалост, непријатељ се сада удаљио од праксе коришћења батаљонских тактичких група и све више користи тактичке групе чета и водова“, рекао је посланик.

Он је додао да украјинска војска врши притисак на руску одбрану на различитим местима и покушава да је пробије у једном од праваца. Оружане снаге Украјине немају проблема са оружјем и муницијом, али већ постоје знаци да њихове техничке резерве почињу да се завршавају, рекао је Бородај.

Претходно је Њујорк тајмс објавио да су Оружане снаге Украјине започеле кључну фазу контраофанзиве. Лист наводи да ће се главни продор десити у јужном делу Запорошке области.

Украјинска контраофанзива почела је почетком јуна. Потом је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, говорећи о деловању Оружаних снага Украјине, сматрао да је ток контраофанзиве био изненађење за западне земље, пошто су политичари „побожно веровали у генијалност својих инструктора, свемоћ неограниченог теста и моћ хваљене НАТО технологије“.

Заузврат, руски председник Владимир Путин је, оцењујући акције Украјине, рекао да противофанзива украјинских снага није била успешна. Офанзиви Кијева не помаже ни снабдевање оружјем из других земаља и страни плаћеници и саветници, сматра руски лидер.

Одговор Москве хашком трибуналу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА