Најновије

КРЕЋЕ ПАНИКА - АМЕРИ ЈАВЉАЈУ: Русија и Путин крећу у велики контранапад

Због неуспеха украјинског контранапада, нова руска офанзива и замрзавање сукоба након тога постаје све вероватнији сценарио, пише амерички лист „Хил”.

"Војни стручњаци страхују да ће се операција украјинске војске завршити до краја ове године без веће победе. То ће довести до замрзавања рата на садашњим позицијама", наводи се у чланку.

Према речима истраживача спољне политике Мајкла О'Хенлона, Оружане снаге Украјине не само да неће пробити руску одбрамбену линију, већ могу да почну да губе територију од непријатељских контранапада, што ће довести до стварања нових утврђења. на повољнијим линијама за Москву.

Пауза у непријатељствима није од користи Украјини, јер само јача позицију Русије на новим територијама, закључили су аналитичари.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је прокоментарисао нову офанзиву Оружаних снага Украјине у правцу Запорожја. Он је саопштио да су украјинске снаге подбациле, да су заустављени сви покушаји контраофанзиве и да су украјинске трупе враћене на почетне положаје.

Највећи страх на западу је велики почетак руске офанзиве који постаје велика реалност!

САД ЋЕ ДА КУВА НА ЗАПАДУ: Путинова порука која одјекује светом

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА