Најновије

Овог лета дуплирајте уживање тоталног одмора!

Прва асоцијација на потпуни одмор, док га ишчекујемо и док га доживљавамо, одмак је од свакодневице, а љубитељи књига, када је то у питању, имају две предности, они могу путовати у друге светове и без паковања кофера, заваљени у лежаљку на тераси или башти, или дуплирати уживање одмора путујући кроз време и простор уз редове мајстора трилера, љубавних романа и историјске фикције.

Фото: Вулкан

Овог лета прави избор сигурно ће бити најновија издања Вулкан издаваштва, јер на полицама књижара Вулкан широм Србије и на сајту vulkani.rs можете пронаћи низ светских бестселера и књига које су „муст хаве“ штивом прогласили како читаоци и критичари, тако и бестселер ауторитети попут Стивена Кинга.
 
Међу њима је величанствено написан роман "Кћерка ренесансе", деби канадске књижевнице Лисе Рошон. Овај роман је хроника времена у коме је Фиренца доживела процват, али и повест о људскости и борби једне девојке да пронађе јединог преосталог члана породице. У ренесансној Фиренци Лиса Рошон окупља читаву галерију генијалаца – од Микеланђела преко Леонарда да Винчија до Макијавелија – и оживљава их уз прегршт живописних детаља и мудрости.
 
Ништа мање узбудљиву причу не нуди ни књига "Последња ружа Шангаја" кинеске књижевнице Вејне Дај Рандел. Између луксуза блештавих џез клубова и сиромашних улица града под опсадом Јапанаца, вишестуко награђивана списатељица оживљава причу о ратним временима, али и бесмртности наде. Дај Рандел снажно приповеда о мало познатој историји Јевреја који су се од Хитлеровог погрома склонили у Шангај. Роман "Последња ружа Шангаја" номинован је за награду Гоодреадс Цхоице за најбољу историјску фикцију.

Фасцинантну, необичну и јединствену причу о љубави овог лета доноси најишчекиванија књига године по избору сајта Гоодреадс – "Добили сте Сема", чији је аутор Дастин Тао. ТикТок сензација, бестселер број 1 Њујорк тајмса, деби роман америчког писца вијетнамског порекла, један је од оних љубавних романа који задиру у саму срж живота, уздижући љубав изнад свих неминовности свакодневице и стављајући је на пиједестал једине суштински важне ствари у нашем животу. У питању је роман препун емоција, повест о љубави и губитку, вредна сваке сузе коју ћете пролити.

За максимално узбудљиво лето побринуће се још једна ТикТок сензација, роман "Девета кућа" награђиване ауторке Њујорк тајмса Ли Бардуго. Напети и фасцинантни трилер који ће вам непрекидно држати пажњу кроз лик студенткиње Галаксије Алекс Стерн води вас од мрачних квартова Лос Анђелеса и света дилера до тајних друштава на елитном универизету Јејл, који већ генерацијама ствара моћнике који управљају светом. „Девета кућа је најбољи фантази роман који сам прочитао последњих година, јер говори о стварним људима. Њен маштовити домет је бриљантан, а ову причу пуну изненађења и обрта немогуће је испустити из руку“, рекао је Стивен Кинг о роману "Девета кућа". Тешко је замислити бољу препоруку од оне коју је изговорио овај непревазиђени мајстор мистерије, хорора и тескобе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА