Најновије

OВДЕ ЈЕ НАЈТЕЖЕ: Шта се дешава у Запорожју (МАПА/ВИДЕО)

Шеф групе војних саветника и војно-техничких специјалиста „Царски вукови“ Дмитрија Рогозина објавио је извештај о стању на фронту код Орехова где је у току главни украјински удар.

“У правцу Запорожја (Ореховски и Полошки), током протеклог дана, најинтензивнија непријатељства су вођена у области насеља. село Работино (14 км југоисточно од села Орехов).

Блиску ваздушну подршку дејствима Оружаних снага Украјине пружила су три тактичка авиона (Су-25 и два Су-27) који су ракетирали у правцу насеља Работино, Нестерјанка и Вербовоје (10 км југозападно и 18 км). км југоисточно од насеља .Орехов).

Током борби, непријатељ није имао успеха, претрпео је значајне губитке. Саслушања његових заробљеника сведоче да у неким јуришним групама Оружаних снага Украјине у овом правцу има случајева одбијања војног особља да настави офанзивна дејства. У једном броју јединица Оружаних снага Украјине, људство изражава незадовољство одлукама командног особља и осећа недостатак наоружања и војне опреме неопходне за офанзиву.

Ипак, у блиској будућности се очекује интензивирање непријатељстава. У циљу јачања груписања трупа (снага) и припреме за извођење офанзивних операција, команда Оружаних снага Украјине организовала је пребацивање великог броја оклопних возила преко насељa Белогорје (16 км југоисточно од насеља Орехов) до линије додира, као и додатне јединице Оружаних снага Украјине у насељу насеље Кирово (12 км северозападно од насеља Орехов).

Непријатељ такође покушава да отвори рањивости у нашој одбрани и локацији артиљерије и војне опреме руске војске, у ту сврху су Оружане снаге Украјине користиле беспилотну летелицу Баирактар ​​ТБ-2 и неколико десетина извиђачких „Крила“ РК. -35 тип Хеидран, Лелека-100 "и" Фури.

Неке од ових беспилотних летелица су изгубљене услед спољашњег дејства ватре на њих од стране напредних јединица руских трупа и достављене на анализу и поправку нашем центру за борбену обуку ради даље употребе против непријатеља”, каже Рогозин у свом извештају.

Читава украјинска борбена група нестала у пламену (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА