Најновије

Велико незадовољство украјинских јединица, због тешких губитака желе да напусте положаје

Александар Ходаковски, заменик начелника Националне гарде РУсије - одељења за ДНР, командант легендарног батаљона Восток и милиционер првог таласа, говорио је за портал РусВесна о тренутном стању ствари на фронту.

„На херсонском правцу, непријатељ не одустаје од идеје да се учврсти на нашој обали и створи одскочну даску за даљи развој успеха – до сада је све било неуспешно.

Украјинци трпе губитке на Доњецком правцу – има информација о незадовољству у низу непријатељских јединица које су претрпеле непоправљиву штету и које су на ивици да без дозволе напусте своје положаје.

У правцу Велике Новоселовке, непријатељ се учвршћује у Старомјерском, покушавајући да побољша своју позицију, али успех је локалне природе и осећа се да непријатељ не поставља стратешке циљеве у овом правцу – каже Ходаковски.

Према његовим речима, Украјинци имају велике амбиције само на запорошком правду где концентришу своје максималне напоре.

- Активном употребом авијације, непријатељ је покушао да пробије нашу одбрану у рејону насеља Работино - одбрана стоји, задатак непријатељ није извршио. Али, очигледно, упркос значајним губицима и одбијању једног броја јединица да учествују у офанзивним операцијама, Украјинци ће наставити да нападају наше положаје у нади да ћемо поклекнути.

Сада је изузетно важно да непријатељ да бар неки резултат како би подгрејао хладни интерес Запада за подршку Украјини“, каже Ходаковски.

УКРАЈИНЦИ ПРВИ ПУТ СТИГЛИ ДО ЗМАЈЕВИХ ЗУБА У ЗАПОРОЖЈУ: Погледајте како тестирају руске одбрамбене линије - даље од ровова нису могли

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА