Најновије

ФРАНЦУЗИ ПРОТИВ ИСЛАМИСТА: Десничари патролирају - окривљују исламисте и мигранте (ВИДЕО)

ФРАНЦУСКА - Све већи број грађана Француске окривљује мигранте и исламисте за ескалацију нереда на улицама француских градова, а колико је маха узела ова "теорија" показује што се на тим истим градским улицама све чешће виђају организоване групе десничарских, националистичких и конзервативних покрета које патролирају са циљем да спрече пљачке и пожаре у својим градовима.
Патролирање (Фото: Јутјуб)

Патролирање (Фото: Јутјуб)

Страх од екстремног ислама у Француској је посебно изражен обзиром да ову земљу већ дуже време називају првом муслиманском државом у Европи, јер је број насељених људи муслиманске вероисповести огроман, али је огроман такође прилив миграната.

Незадовољство Француза је огромно, а бес и револт који је показан на улицама Париза и других градова је готово невероватан. Многи аналитичари указују на ова дешавања као на крах Европске Уније, јер након деценија “европских вредности” и “европске демократије”, Француска је постала друштво бесних, незадовољних и веома агресивних људи.

Недавни немири по питању пензионих реформи можда најбоље показују да људи у Француској свој радни век доживљавају искључиво као “ропство у кредитима”, а не како се често то промовише у Источној Европи, па и Србији, као неко “благостање”. Напротив, ствари су огољене у потпуности и ствар је ескалирала показујући да економске ЕУ структуре ни у ком случају не представљају благостање и добар животни стандард.

Поред десничарских и конзервативних покрета, све већи број грађана Француске сматра да се са “мигрантима” отишло предалеко, те да је нација Француза у опасности. Одатле и све већа популарност политичких странака оријентисаних ка националистичком курсу.

Ове “десничарске” групе које “патролирају” улицама француских градова су већ вршиле тзв. грађанска хапшења, где су хватали преступнике и хулигане и предавали их полицији.

Погледајте снимак једне од тих група за коју се тврди да је састављена од навијача Лиона, а на којој скандирају “Француска Французима!”:

 

Прочитајте ОВДЕ шта каже Медведев о нуклеарној апокалипси

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА