Најновије

МЕДВЕДЕВ ИМА ПОРУКУ: Нуклеарна апокалипса није могућа, него врло вероватна!

МОСКВА - Један од начина за решавање конфронтације у свету је трећи светски рат у коме неће бити победника, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у ауторском чланку за Руску газету.
Медведев (Фото: Јутјуб)

Медведев (Фото: Јутјуб)

„Један од начина разрешења је трећи светски рат. То је лоше, јер победницима уопште није загарантован даљи просперитет, као што је то био случај после претходних светских ратова. Највероватније неће бити победника“, пише Медведев.

Према речима политичара, свет у коме је дошла нуклеарна зима, а милионски градови леже у рушевинама, где је огроман број људи страдао од ударног таласа, светлосног зрачења и радијације, не може се сматрати победом.

„Овде ћу приметити једну ствар коју политичари свих врста не воле да признају: таква апокалипса не само да је могућа, већ је и сасвим вероватна“, рекао је Медведев.

Други начин за решавање светске конфронтације, јесте „потрага за најтежим компромисима”.

Заменик председника Савета безбедности позвао је на формирање новог поштованог светског поретка заснованог на балансу интереса свих држава.

„Ово није озлоглашена „наредба заснована на правилима“ која не може да изазове ништа осим рефлекса грчења у било којој земљи независној од Сједињених Држава“, прецизирао је он.

Према његовом мишљењу, мораћемо много да комуницирамо, издржимо, покажемо уздржаност, избегавамо преговоре и поново им се враћамо како бисмо на крају створили међународне контуре равноправног и безбедног света 21. века.

Медведев је уверен да то вероватно неће трајати деценијама, али је боље него да се „све скупи на дан Апокалипсе“.

Прочитајте ОВДЕ више о богатству Зеленског

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА