Најновије

ЖЕСТОКА ПРЕТЊА РУСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ - Путин ће одговорити

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је у понедељак да ће окренути „сваки камен” како би председника Русије одговарао за агресију.

„Преврнућемо сваки камен док Путин и његове присталице не буду позвани на одговорност за злочине у Украјини“, рекла је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен у изјави поводом отварања центра за процесуирање злочина почињених у Русији. агресију на ту земљу

Председник ЕК је рекао да ће „играти кључну улогу у обезбеђивању да кривци буду изведени пред лице правде“, преноси дпа.
МКС је већ издао међународну потерницу за Путином

Западне земље од почетка инвазије траже легалне начине да процесуирају Русију. Међународни кривични суд (МКС), такође у Хагу, недавно је издао међународну потерницу за Путином због злочина као што је наводна депортација малолетника из Украјине у Русију.

Центар је отворен у оквиру Евројуста, а очекује се да ће прикупити доказе и припремити циљане оптужнице против починилаца.

Укључени правосудни органи не искључују могућност кривичног гоњења руског руководства.

У рад центра укључени су Украјина, неколико земаља ЕУ, као и Међународни кривични суд (МКС). Централна база података за доказе о ратним злочинима, злочинима против човечности и геноцида раније је успостављена у оквиру Евројуста.

КИЈЕВ ГУБИ ЗАПАД СПРЕМА НУКЛЕАРНИ НАПАД? Ово је једини излаз из рата где Украјина побеђује

Извор: Танјуг.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА