Најновије

ЕКСПЛОЗИЈА ДИГЛА ЦЕЛУ МОСКВУ НА НОГЕ: Људи су у паници, реакције врло лоше (ВИДЕО)

Руски медији преносе изјаве сведока о данашњем нападу дроном на Москву. Неки су рекли да су руску престоницу напала два дрона, а један очевидац је рекао да је један дрон био висок метар и по.

Један од очевидаца видео је и саме дронове. Он је рекао да су прилично велике и да их је зато идентификовао не као беспилотне летелице, већ као беспилотне летелице, пренео је Риамо.ру.

Oборен украјински Ми-8, Руси одбијају нападе дуж целог фронта, тешки губици Кијева

- Дронови су мали, али је био један велики, метар и по. Наравно, одмах сам легао на земљу. И одмах – бах – рекао је тај сведок.

Други је рекао да је чуо експлозију.

- Одлучио сам да одем и проверим, лифтови не раде. Ходали смо низ степенице 20 минута. Чули смо експлозију - рекао је он, пренео је Риамо.ру.

"Удара као гром, само јаче"
Други очевици су навели да су дронови стизали у интервалима од око пола сата. Међу сведоцима је био и један од оближњих радника који је, уплашен јаком експлозијом, био приморан да се сакрије у траву. Телеграм канал ШОТ објавио је емотивно сведочење очевидаца.

- Чуо сам први удар, веома јак. Удара као гром, само јаче. Наравно да сам се уплашио! Одмах (легао сам) на траву - рекао је неименовани човек за Лифе.ру.

ПРЕДАЛА СЕ 101. ПВО БРИГРАДА! Појавили се снимци њихове предаје и реакција Руса (ВИДЕО)

Према његовим речима, друга експлозија догодила се за пола сата, а сам дрон је био беле боје. Очевидац није повређен, наводи Лифе.ру.

Рен.тв пише да су солитера Москва Сити можда напала два дрона. Један од очевидаца рекао је дописнику Елени Хмури да је чуо експлозију првог дрона, а затим видео како други лети.

- Оштећен је спрат на коме су се налазиле канцеларије. Сада је место ванредне ситуације ограђено, дежурају Министарство за ванредне ситуације и хитне службе. Нема пожара, нема извештаја о настрадалима - јавио је Хмура.

„Била су два дрона у размаку од пола сата“
Услед експлозије, фрагменти су разбацани на широком подручју. Посебно су оштећене зграде на најближем излазу из метроа. Један од очевидаца тврди да су била два дрона.

Григориј је био на дужности на градилишту када је чуо тутњаву. Чуо је јак прасак и помислио да је експлодирала боца са гасом или кисеоником.

- Изашао сам да погледам, пришао ближе, видео дим на небодеру, разбијене прозоре. за 29 минута улетео је још један – рекао је Григориј за Рен.тв и додао да је дрон долетео до друге зграде у Москви.

Министарство одбране Русије саопштило је да је украјински дрон уништен у ваздуху изнад округа Одинтсово, а два су се срушила у Москви.

Снимак напада: Људи вриште и плачу
На снимцима се чује како људи вриште и плачу од страха након удара дрона. Медији су објавили снимак са ЦЦТВ камера, који је ухватио тренутак када је украјински дрон ударио у један од небодера комплекса Москва Сити, пише руски портал Вз.ру.

Објављен је и снимак последица удара на објекат:

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА