Најновије

Јаков Кедми: Ово је једина опција за победу Русије у Украјини

Војно-политички експерт, бивши шеф специјалне службе Натив, Јаков Кедми, представио је једини начин на који Русија може да победи Украјину и да неутралише утицај Запада.

Према речима стручњака, за то је неопходно започети борбе не само у Донбасу, већ и у другим областима.

„Ово није ватрени обрачун, борбе су офанзива“, објаснио је он. За сада се воде само борбе у Донбасу. У другим областима то нису битке, ово није рат, ово нису војне операције. То су само пуцњаве. Али то нису акције које ће довести до победе “, каже стручњак.

„Онај ко напредује побеђује, онај ко има иницијативу. Још нико није добио рат истискивањем непријатеља“, нагласио је Кедми.

Према његовим речима, Русија је током године специјалне војне операције спровела низ мера за јачање војске и данас има довољно снага и средстава.

„Ако нису довољни за офанзиву на целом фронту, онда су довољни за офанзиву на критичним секторима“, резимирао је бивши шеф специјалне службе Натив.

Јаков Кедми је пре извесног времена актуелни сукоб у Украјини назвао загревањем, уочи праве борбе између Русије и САД. Истовремено је нагласио да руско-амерички сукоб траје већ дуже време.

Са тим у вези, експерт је поновио изјаве које су више пута изговаране на различитим нивоима да је Кијев од самог почетка постсовјетског периода Вашингтон сматрао основном платформом за уништење Русије, како информативном, економском, културног тако и војног напада на Русију.

Ројеви укрјинских дронова напали Москву и Крим

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА