Најновије

ПУТИН ГУБИ СТРПЉЕЊЕ: Русија спремна за рат са НАТО!

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да Русија не жели директан сукоб са НАТО, али да је, ако неко то жели, Русија спремна.

Фото: Принтскрин

- Увек смо спремни за сваки сценарио. Али ово нико не жели. И на иницијативу америчке стране, својевремено смо направили посебан механизам за спречавање ових сукоба. Наши шефови појединих ресора директно комуницирају једни са другима и имају могућност да се консултују о свакој кризној ситуацији - рекао је Путин на конференцији за новинаре после Самита Русија-Африка у Санкт Петербургу.

Он је напоменуо да то сугерише да "нико не жели никакве сукобе, преносе РИА Новости.

Према речима руског председницима, Запад за сопствене грешке окривљује Русију, док је корен економских проблема западних земаља у грешкама, „које су деценијама понављале изнова и изнова, на основу опортунистичких унутрашњеполитичких разматрања”.

Путин је истакао да се афричке земље добро односе према Украјини и искрено размишљају шта да ураде да се тамо оконча сукоб. Оне то не раде под притиском споља, већ "на основу унутрашњих мотива'', рекао је руски лидер.

- Уосталом, када говоримо о томе да је Совјетски Савез пружио помоћ афричким земљама у борби за независност, не смемо заборавити да је у то време Украјина била део Совјетског Савеза. Генерално, они се према Украјини добро и искрено односе. Желим ово да истакнем, они искрено размишљају шта да ураде да окончају сукоб - рекао је Путин новинарима.

Он је додао да афричке земље не заборављају на подршку Русије, укључујући и подршку у Уједињеним нацијама. Русија није одбила мировне преговоре о Украјини, док је Кијев потписао указ о забрани преговора, рекао је Путин.

- Ја стално говорим да никада нисмо одбили мировне преговоре. Али ако се тамо потпише декрет о забрани преговора...Кажем, постоји уредба о забрани преговора, али ми не одбијамо да преговарамо, тако су јуче мислили људи за столом, разменили погледе, али како да инсистирају на томе - рекао је он и додао де је, да би процес почео, потребна сагласност обе стране. 

Носе заставе Русије и траже затварање француских и америчких војних база у земљи

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА