Најновије

ШТА СПРЕМА ПРИГОЖИН?! Откривено ко је мистериозни Африканац на слици са шефом Вагнера

Вођа руске прватне војске „Вагнер“ Јевгениј Пригожин који је у јуну предводио неуспешну једнодневну побуну против војног врха Русије, фотографисан је у Санкт Петербургу на самиту Русија-Африка.

Директор Руског дома у Централноафричкој Републици Дмитриј Сити објавио је фотографију на којој Пригожин позира са гостом из Африке, преноси портал Фонтанка из Санкт Петербурга.

Лондонски "Фајненшел тајмс" открио је да се на фотографији Пригожин рукује са Фредијем Мапуком, генералним директором државног протокола председника Централноафричке Републике. ㅤ

Подсетимо, неколико стотина „искусних“ бораца руске паравојне групе Вагнер стигло је у Централноафричку Републику да „осигурају безбедност“ уочи референдума 30. јула у тој земљи, саопштила је  група повезана са Вагнером.

Припадници Вагнера се већ дужи низ година се налазе у Централноафричкој Републици, где раде на обуци војске те државе, заштити кључних рудника, као и на обезбеђивању председника Фостена-Аршанж Туадере.\

Шеф Вагнера се огласио након низа одржаних састанака са афричким делегацијама. 

- Форум је био не само ефикасан, већ и изузетно благовремен. Африка је четвртина планете. И ова четвртина планете зна да је у близини Русија, која ефективно комуницира са афричким земљама - изјавио је Пригожин.ㅤ 

Пригожин је рекао да је председник Русије Владимир Путин урадио веома важну ствар, а то је изградња личних односа поверења са већином афричких лидера.

- У овом тешком времену, не за Русију, већ за цео свет, укључујући и афричке земље, јер се многе брзо мењају. То видимо у Малију, Нигеру, Централноафричкој Републици и другим земљама које данас постају све независније. Верујем да је форум прошао добро и да бисмо у блиској будућности требало да видимо његове резултате - закључио је шеф Вагнера.

 Јевгениј Пригожин о резултатима самита Русија-Африка.

Носе заставе Русије и траже затварање француских и америчких војних база у земљи

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА