Најновије

ШТА СУ ТО РУСИ ПОГОДИЛИ? Битна зграда одлетела у ваздух

Да ли Северна Кореја помаже ратне напоре Москве

Руска војска саопштила је да је погодила командни центар украјинске војске у Дњепру, на истоку Украјине, где је у ракетном нападу на стамбену зграду повређено девет људи.

„Руске оружане снаге погодиле су високо прецизним оружјем командни центар украјинских снага у Дњепру. Мета је погођена, циљ напада постигнут”, саопштило је руско Министарство одбране.

Председник регионалног савета Дњепропетровска Микола Лукашук саопштио је преко „телеграма” да нико није живео у погођеном стамбеном комплексу. Како јављају медији, реч је о тек изграђеној згради.

ЕКСПЛОЗИЈА ДИГЛА ЦЕЛУ МОСКВУ НА НОГЕ: Људи су у паници, реакције врло лоше (ВИДЕО)

Украјински председник Володимир Зеленски је објавио да је зграда украјинске службе безбедности у Дњепру такође погођена у руском удару, јавља АФП.

Зеленски је, иначе, јуче посетио војску и на једној од најактивнијих тачки фронта како би им честитао празник Снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине. На фотографијама које је Зеленски објавио на друштвеној мрежи „Икс”, раније познатој као „Твитер”, види се да се састао са војницима и да гледа у мапе у слабо осветљеном простору, без прозора, са бетонским зидовима, јавља Ројтерс.

Према саопштењу Министарства одбране РФ, руска војска наставља „офанзивне операције” у региону Купјанска на североистоку Украјине, где Москва тврди да је напредовала. Кијев је саопштио да украјинске одбрамбене снаге настављају да задржавају офанзивна дејства руских снага на истоку земље и да напредују на југу, преноси Танјуг. Додаје се да украјинске снаге настављају офанзиву на правцу Мелитопоља и Бердјанска.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да САД сматрају да је руски министар одбране отишао у Северну Кореју да обезбеди испоруке оружја.

ПРЕДАЛА СЕ 101. ПВО БРИГРАДА! Појавили се снимци њихове предаје и реакција Руса (ВИДЕО)

„Видимо да Русија очајнички тражи подршку, оружје, свуда где може да их нађе”, додао је Блинкен.

Он је рекао да то чине са Северном Корејом, са Ираном који је дао Русији бројне дронове. Шојгу је предводио руску делегацију која је боравила у Пјонгјангу на свечаностима поводом 70. годишњице завршетка Корејског рата.

И Украјинска војска је користила у борбама против Русије севернокорејске ракете које су, како преноси „Фајненшел тајмс”, „пријатељске земље” заплениле са неког брода. Украјинско министарство одбране је сугерисало да је оружје заплењено од Русије, наводи лист. Северна Кореја и Русија поричу да су вршене испоруке оружја, али украјински војници приказали су севернокорејско наоружање заплењено код Бахмута.

„Вагнеровци” уз границу Пољске

Група од сто војника из руске приватне војне компаније „Вагнер” приближила се белоруском граду Гродно, близу границе са Пољском, изјавио је јуче пољски премијер Матеуш Моравјецки. „Ситуација постаје све опаснија... Највероватније ће они („вагнеровци”) бити прерушени у белоруске граничаре и помоћи илегалним мигрантима да дођу на пољску територију и дестабилизују Пољску”, рекао је Моравјецки, а пренео је Танјуг.

ЗА НЕПУНИ ДАН УЖАСНИ БРОЈЕВИ - Преко 700 војника украјинске војске избачено из строја (БРОЈКЕ)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА