Најновије

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА ИМАЈУ ПОРУКУ ЗА АМЕРИКУ - Некима се уопште не допада у овом моменту

Порука је јасна.

Хипотетичко повлачење руског тактичког нуклеарног наоружања са територије Белорусије биће могуће само ако Сједињене Државе и НАТО одустану од деструктивног курса смишљеног подривања безбедности Русије и Белорусије, изјавио је Алексеј Полишчук, директор другог одељења за земље Заједнице независних држава у Министарству спољних послова Русије.

КАКВА ШАМАРЧИНА СТИЖЕ ИЗ МАЂАРСКЕ - Велико "Не" за улазак ове земље у НАТО

Полишчук је за РИА Новости рекао да то подразумева потпуно повлачење целокупног америчког нуклеарног наоружања на територију САД, уз елиминисање одговарајуће инфраструктуре у Европи.

„Одмах желим да напоменем да је размештање руског тактичког нуклеарног наоружања на територији Белорусије био одговор на дугогодишњу дестабилизујућу нуклеарну политику НАТО-а и Вашингтона, као и на суштинске промене које су се у последње време десиле у кључним областима европске безбедности”, рекао је Полишчук.

Додао је да је та, како је навео, „принудна мера одвраћања” осмишљена да осигура Савез држава Русије и Белорусије, која има заједнички одбрамбени простор.

Руски председник Владимир Путин изјавио је у марту да су се Москва и Минск сагласили да разместе тактичко нуклеарно оружје у Белорусији.

ПУТИН СЕ СПРЕМА ЗА МНОГО ВЕЋИ РАТ: Запад већ креће да паничи жестоко...

У јуну је председник Русије саопштио да је, у складу са белоруско-руским плановима, на територију Белорусије стигао први контингент руског тактичког нуклеарног оружја, а да ће ти планови бити у потпуности спроведени до краја године, преноси Танјуг.

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА