Најновије

Руски контранапад код Старомајорског (МАПЕ)

На сектору Угледар, Оружане снаге Руске Федерације су извршиле контранапад код Старомајорског и повратиле низ изгубљених положаја.

Руси су артиљеријом гађали положаје Оружаних снага Украјине код насеља Новодаровка, Волно Поље, Макаровка и Благодатно. Украјинске трупе су тукле Урожайно и Новодоњецк.

На Доњецком фронту, руске јединице, потпомогнуте артиљеријом, поново су извеле јуришне операције на Маријинку. Нема успеха. Оружане снаге Русије напале су украјинске положаје у Елизаветовки, Первомајском, Карловци, Северном (насеље западно од Авдејевке), Авдејевки, Новокалинову и Дружби.

Украјинске снаге су гранатирале Доњецк и Горловку. 

У правцу Бахмута, украјинске трупе су уз подршку артиљерије извеле јуришне операције у области Клешчејевке. Руске јединице су држале своје положаје.

Оружане снаге РФ гађале су положаје Оружаних снага Украјине у Белој Гори, Ивановском, Часовом Јару, Богдановки, Орехово-Васиљевки, Васјуковки, Спорној и Верхнекаменском. Украјинска артиљерија гађала је Курдјумовку, Андрејевку и Бахмут. 

У правцу Луганска, руске трупе су поново постале активније у области Белогоровке. Уз подршку артиљерије, покушали су да пробију одбрану Оружаних снага Украјине са југоистока. Оружане снаге РФ су напале и област Новоегоровке како би још једном прошириле своје упориште на левој обали реке Жеребец.

Руска артиљерија је радила на украјинским јединицама у Невском, Купјанску, Берестову, Кисловки, Западном, Двуречној и Тополама. 

Колона оклопних возила Оружаних снага Украјине пробила се до главне линије одбране код Орехова

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА