Најновије

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКИ УДАР НА РУСИЈУ - Британци обучавају чак 2.000 командоса

Извор британског министарства одбране рекао је да је нагласак био на коришћењу агилне тактике НАТО-а да помогне украјинским трупама да „обликују бојни простор“ пре него што ударе у срце непријатеља.

Британске трупе обучавају елитну украјинску бригаду командоса која се наводно спрема да поврати Крим пре Божића. Иначе, Британија је већ обучила 18.000 украјинских пешака, а 60 војника са фронта завршило је курс за вође одреда британске војске.

Више од 2.000 војника стигло је на удаљену локацију у Дартмуру да учествује у специјалним вежбама. Ово тврди британски Сандеј Експрес, позивајући се на неименоване изворе из британског Министарства одбране.

Извори наводе да ће командоси чинити врх инвазије, док ће друге јединице истовремено напасти руске положаје.

Операција ће, како се наводи, укључивати ваздушне и морске ударе, док ће оклопне јединице пробити одбрану према плану уз помоћ нових залиха ракета дугог домета испоручених из западних земаља.

Обука се иначе изводи у бази у Девону, која је затворена за све остале војне јединице и грађане. Вежбу, која укључује нападе ноћу, надгледају британски маринци.- Операција поновног заузимања Крима представљаће вишеструке нападе на руске снаге. Можемо да их обучимо у нашој тактици и да им покажемо како да користе опрему, али успех ће доћи из сопствене способности Украјине да се брзо прилагоди и савлада изазове – рекао је извор.

ПОДРХТАВА ПЛАНЕТА: Скандал који долази из Кијева је преболестан

Војни експерт Кир Џајлс сматра да је мало вероватно да ће блицкриг донети резултате уколико руске снаге не буду потпуно сломљене.

- Ако се напади на Керчки мост наставе и пруга пресече, а то се поклопи са офанзивом која прети у другим правцима, то мора да утиче на руско држање Крима - наводи Џајлс.

ПУТИН СЕ СПРЕМА ЗА МНОГО ВЕЋИ РАТ: Запад већ креће да паничи жестоко...

Иначе, Британија је већ обучила 18.000 украјинских пешака. Још 60 војника са фронта завршило је курс за вође одреда британске војске који им омогућава да се врате у Украјину и наставе да служе као команданти кључних јединица или команданти трупа.

ПОЉСКА ЖЕСТОКО ПРОВОЦИРА! Изазваће бес Лукашнека

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА