Најновије

ДАЛЕКОВОД КОЈИ МОЖЕ ДА КОШТА ЦЕЛУ ПЛАНЕТУ: Украјинци га искључили потенцијална катастрофа на помолу

Огромна опасност која може да кошта цео свет.

Украјина је искључила далековод који је снабдевао струјом Запорошку нуклеарку, саопштио је данас саветник челника „Росенергоатома” Ренат Карча.

Да подсетимо, далеководи су изузетно важни за нуклеарну електрану, јер уз њих три дизел генератора, који се користе у случају квара на далеководима, обезбеђују хлађење реактора, несметан рад електране. нуклеарну електрану и спречити да дође до нуклеарне катастрофе.

Карца је додао и да верује да Оружане снаге Украјине могу да изведу ракетни напад на просторије у којима се у оквиру нуклеарне електране налази коришћени радиоактивни материјал, након чега би Кијев могао да покуша да заузме нуклеарну електрану.

Нуклеарни блокови, пак, су, како је рекао, 100 одсто безбедни и Украјинци не могу да дођу до њих.

Карча не искључује да би украјинска страна могла да одлучи да нападне системе за хлађење, што би, према његовим речима, било опасно, али је могуће поправити, иако веома тешко.

Подсетимо, последњих недеља председник Украјине Володимир Зеленски, као и други украјински званичници, најављују да Русија наводно спрема напад на нуклеарну електрану, због чега су чак и започели вежбе у случају да дође до несреће. јавља.

Украјински новинари и обавештајни званичници тврде да је руским радницима речено да напусте фабрику до сутра, 5. јуна. Због овога, Украјинци страхују да би Русија тог дана могла изазвати нуклеарну катастрофу.

РУСИ КРЕЋУ У ПАКЛЕНИ КОНТРАУДАР! Спремају велики упад 180.000 војника распоређено

Руски званичници су, међутим, у више наврата изјављивали да Русија нема разлога да напада објекат који је под њеном контролом од марта прошле године и у којем се, према украјинској страни, налази неколико стотина руских војника.

СРУШЕН РУСКИ ЛОВАЦ ПРЕСРЕТАЧ МИГ-31: Судбина пилота неизвесна огласили се Руси

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА