Најновије

РУСИ ОБОРИЛИ ДВА УКРАЈИНСКА АВИОНА: Срушен и хеликоптер

Оружане снаге Русије обориле су 14 дронова, пет ракета ХИМАРС и одбиле десет напада украјинске војске у доњецком правцу

Руске снаге противваздушне одбране обориле су два авиона Су-25, 14 дронова, пет ракета ХИМАРС, хеликоптер Ми-8 Оружаних снага Украјине у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

"Руски ПВО системи оборили су два авиона Су-25 украјинског ратног ваздухопловства у близини насеља Георгијевка, у Доњецкој Народној Републици и Орехову, Запорошка област. Оборено је пет пројектила вишецевног ракетног бацача ХИМАРС. Осим тога, уништено је 14 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Плошчанка, Луганска Народна Република, Кринке, Саги Херсонска области, Гладкоје, Нестерјанка, Инженерноје Запорошка област", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су Оружане снаге Русије одбиле десет напада украјинске војске у доњецком правцу, као и да је током борби у том правцу у току претходног дана ликвидирано скоро 290 украјинских војника.

У саопштењу се наводи да су руске снаге уништиле у Харковској области складиште муниције 67. бригаде територијалне одбране, као и складиште муниције Оружаних снага Украјине на подручју насеља Вијомка у ДНР.

"Руска војска је у правцу Красног Лимана одбила четири непријатељска напада. Украјинске снаге изгубиле су током претходног дана у јужнодоњецком и запорошком правцу скоро 200 војника и један тенк. Оружане снаге Русије спречиле су дејства диверзантско-извиђачке групе Оружаних снага Украјине у правцу Красног Лимана, које су изгубиле више од 135 војника", наводи се.

РУСИ КРЕЋУ У ПАКЛЕНИ КОНТРАУДАР! Спремају велики упад 180.000 војника распоређено

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА