Најновије

АМЕРИЧКИ "ЊУЗВИК" ОТКРИВА: ЦИА је "трећа страна" - тајно наоружава Кијев

САД - Утицајни амерички лист Њузвик је објавио, позивајући се на своје неименоване изворе из обавештајних кругова САД-а, да ЦИА активно учествује у рату у Украјини.
ЦИА, снајка, ЦИА (Фото: Википедија)

ЦИА, снајка, ЦИА (Фото: Википедија)

Према тумачењу тог листа, својим учешћем ЦИА не нарушава обећање администрације Џо Бајдена да америчка војска неће учествовати у украјинском рату.

Њузвик пише да су ЦИА службеници константно активни и присутни на територији Украјине, као и да су њихове активности строго регулисане и ограничене, а да је посебно број ових ЦИА агената ограничен.

Истраживање америчког листа показује да њихови задаци укључују рад са оружјем и комуникацију са украјинским специјалним службама.

ЦИА надгледа и координира програме америчке војне помоћи Кијеву, а који се држе у тајности.

Такође, Њузвик наводи да ЦИА не ради само на помоћи Украјини која подразумева преношење обавештајних података Украјинцима, него да ЦИА активно покушава да открије “праве планове, како руског лидера Владимира Путина, тако и украјинског лидера, Володимира Зеленског”.

Њузвик је објављивањем ових сазнања незванично потврдио да је Америка ипак “трећа страна” у украјинском рату, као и можда још важније, да спроводи програме тајног наоружавања украјинске армије.

Прочитајте ОВДЕ чега се Клинтонова плаши уколико Трамп победи на предстојећим изборима

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА