Најновије

ГАЖЕЊЕ У ПРЕКО 100 ОКРУГА: Руси ликвидирали више стотина Украјинаца - цео фронт гори!

РОСТОВ НА ДОНУ - Руска армија наставља да спроводи специјалну војну операцију, извештава Министарство одбране РФ и тврди да армија Русије успешно делује на главним секторима фронта.
Ка-52 (Фото: Јутјуб)

Ка-52 (Фото: Јутјуб)

Оружане снаге Украјине су током дана наставиле са покушајима офанзивних операција на Доњецком, Краснолиманском, Јужно-Доњецком и Запорошком правцу.

На Доњецком правцу успешно је одбијено девет непријатељских напада у областима насеља Белогоровка, Первомајское, Северноје, Невелское и Красногоровка. У области града Артемовска, ДНР је поразила три концентрације људства и технике Оружаних снага Украјине.

Током дана је уништено до 290 украјинских милитаната, три тенка, борбена возила пешадије, пет аутомобила, три пикапа, самоходне топове Гвоздика, две хаубице Д-30 и једна Мста-Б.

На подручју насеља Невелскоје у Доњецкој Народној Републици уништено је теренско складиште муниције 109. тероодбрамбене бригаде Украјине.

Два напада јуришних група 63. и 66. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине одбијена су на Краснолиманском правцу у рејонима села Макеевка и Червона Диброва.

Током дана, губици непријатеља на овом правцу износили су више од 90 украјинских војника, један тенк, три борбена оклопна возила, три камионета, самоходне топове Краб (Пољска), самоходне топове „Акација“ и два Д- 30 хаубица.

У правцу југ – Доњецк, пет напада Оружаних снага Украјине одбијено је у правцу насеља Старомајорское и Харвест.

У окрузима села Макаровка и Пријутноје погођене су концентрације непријатељског људства, наводи министарство одбране РФ. На подручју села Угледар, украјинска ДРГ је уништена.

На правцу Запорожја одбијен је напад јединица 128. брдске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у рејону насеља Жеребјанки. У окрузима насеља Преображенка и Мала Токмачка у Запорошкој области погођена су ваздушним ударима групе људства и технике Оружаних снага Украјине.

У окрузима насеља Луговскоје, Марфопољ и Мирноје у Запорошкој области обустављене су активности три украјинске ДРГ.

Министарство одбране РФ тврди да укупни губици војске Украјине, у задњих 24 сата, на овим просторима износили су преко 300 бораца, два борбена возила пешадије, два борбена оклопна возила, три возила, две хаубице Мста-Б, две хаубице Д-20, 2 самоходна топа Акатсиа, као и самоходне топове Краб (Пољска) .

На купјанском правцу, оперативно-тактичка и војна авијација, артиљерија групе трупа „Запад“ гађала је људство и технику јединица 14. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Новомлинск, Двуречнаја, Синковка и Тимковка. Уништено је до 20 украјинских милитаната, један оклопни транспортер и два аутомобила.

На подручју насеља Голубовка, област Харкова, уништена је радарска станица АН/ТПК-50 (САД).

У правцу Херсона, у току дана је уништено до 60 украјинских милитаната, четири возила, три хаубице М777 (САД), две станице за електронско ратовање Буковел и контролни центар УАВ.

Авијација, ракетне трупе и артиљерија Оружаних снага Русије су током дана победили 79 артиљеријских јединица на ватреним положајима, људство и војну технику у 109 округа.

У окрузима насеља Дружковка и Максимовка уништена су складишта муниције и војно-техничке имовине Оружаних снага Украјине.

На подручју насеља Раздоловка уништено је командно место 115. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Системи ПВО су током протеклог дана пресрели шест граната ХИМАРС МЛРС, те уништили шест украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ шта тврди Зеленски поводом могуће нуклеарне катастрофе

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА