Најновије

СТИГЛА ПОТВРДА: Тражили мине и постављене бомбе на електрани ово је одговор Зеленском

Руски званичници последњих месеци упозоравају да кијевски режим планира да изведе терористички напад на нуклеарну електрану, што ће довести до катастрофалних последица по читав свет

Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) у току последњих провера у Запорошкој нуклеарки није открила никакве трагове мина или експлозива, потврдио је генерални директор агенције Рафаел Гроси, преноси ТАСС.

"У току наших последњих инспекција, нисмо пронашли доказе да је било минирања у Запорошкој нуклеарки, али настављамо да будемо на опрезу", нагласио је Гроси.

Наиме, раније шеф украјинске војно-обавештајне службе Кирил Буданов, тврдио је да су руске трупе минирале систем за хлађење у електрани и да је Кремљ наредио да се возила напуњена експлозивом распореде на четири од шест погона у постројењу.

Истражитељи ИАЕА су тада прегледали објекте и установили да "до сада нису пронашли никакве видљиве назнаке мина или другог експлозива".

Руски званичници последњих месеци упозоравају да кијевски режим планира да изведе терористички напад на Запорошку нуклеарну електрану, што ће довести до катастрофалних последица по читав свет.

"Већ месецима је гранатирају. И није нуклеарка случајно гађана. Нису тамо назначили мету из незнања, већ због детаљно испланиране тактике. Русија о томе одавно говори, упозорава на нуклеарни екстремизам режима Зеленског", упозорила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и додала да је украјински председник изабрао најбољу методу како би држао цео свет као таоце.

И портпарол Кремља Дмитриј Песков је потврдио да постоји велика претња да ће Кијев да изведе саботажу, а саветник генералног директора "Росенергоатома" је дан раније упозорио да ће у ноћи 5. јула Украјина да нападне нуклеарну електрану Запорожје уз помоћ високопрецизног оружја и дронова камиказа.

Због тога су Телеграм канали од јутрос преплављени порукама о ситуацији у Запорошкој нуклеарној електрани.

На срећу, ситуација је мирна, није регистрована повећана радиоактивност, а украјински медији јутрос преносе да нуклеарка ради нормално и да није дошло до пребацивања или размештања технике или људства.

ДРАМАТИЧНА ПОРУКА ЗЕЛЕНСКОГ: Украјинци дижу у ваздух Запорошку електрану оптужују Русе

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА