Најновије

ЈАСНЕ РАТНЕ ПРИПРЕМЕ: Вучић рекао, па ко хоће - нек чује! (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Александар Вучић, председник Србије, данас се на посебној конференцији за медије обратио јавности по питању горућих проблема на Космету и најавио захтев за седницу Савета безбедности УН-а, јер, како каже, на Космету се спроводи етничко чишћење српског становништва.
Вучић на данашњој конференцији (Фото: Скриншот)

Вучић на данашњој конференцији (Фото: Скриншот)

Вучић каже да ће следеће недеље тражити хитан састанак са шефом НАТО-а Јенсом Столтенбергом, а потом и хитну седницу Савета безбедности УН, због ситуације на Косову и Метохији, која је из дана у дан све гора за српски народ.

- У току је општи напад на Србе. Желим да поновим припадницима ЕУ и САД, рекли смо да ћемо све да испунимо, чекамо да формирате ЗСО, да видимо пуштање на слободу свих ухапшених. Приштински режим је нашао довољан разлог да ухапси сваког Србина. То је најдиректнији и најбруталнији позив на етничко чишћење. Јасно нам је да су се ствари отргле контроли, Србија је сатерана уза зид. Ја ћу следеће недеље тражити хитан разговор са шефом НАТО-а Јенсом Столтенбергом, одмах после Република Србија тражиће по први пут хитну седницу Савета безбедности УН - поручио је председник.

- Под један, да онемогуће деловање структура привремених институција које угрожавају безбедност Срба, да изврше демилитаризацију свих албански структура, у складу са Резолуцијом 1244. Ми ћемо размотрити и захтев Српске листе и народа са КиМ, а тиче се захтева да полицијске и друге полицијске структуре у Приштини прогласимо терористичком организацијом. О томе ћемо у наредних 14 дана упознати све наше партнере у међународној заједници и на истоку и на западу. Лично ћу као председник присуствовати седници Савета безбедности, ако до тога дође, а надам се да хоће - каже председник.

Све за мир, али спремни за рат!

Вучић је најавио да ће следеће недеље највероватније потписати одлуку о забрани даљег извоза муниције и било каквог оружја и оруђа из Србије, јер је витални национални интерес Републике Србије у овом тренутку угрожен до последњег степена.

- И све неопходно да буде припремљено у случају агресије на Републику Србију. Све логистичке припреме се спроводе, рекао је Вучић.

Напоменуо је да ће, по питању забране извоза муниције и оружја, бити проверено како стоје ствари у уговорима.

Важно је да грађани знају да имамо довољно гаса за предстојећу зиму, укупно 584 милиона кубика тренутно у Србији и Мађарској, што су довољне резерве, истакао је Вучић.

-Што се тиче горива, имамо дизела за 92 дана и за 81 дан бензина. Што се тиче наше војске, потпуно су све попуне извршене и хране, 100 одсто попуне храном и горивом. Вредно смо радили у претходном периоду и грађани су имали одговорну власт која је спремна и за зиму и за све друге изазове, нагласио је председник Србије.

На питање новинара "да ли се спремамо за рат", Вучић каже:

- Знам ја шта је ваша намера, да кажете да вас неко враћа у деведесете. Шта год да урадимо, увек ћемо бити криви. То није од јуче, већ од ко зна колико година. Србија се не спрема за рат, али је спремна да сачува животе нашег народа, своју земљу од свих оних који желе да је угрозе и њен интегритет и суверенитет. Србија је учинила све да дође до деескалације.

 

 

Погледајте ОВДЕ наводни доказ да амбулантним колима се допрема оружје Србима на Космету

Извор: Танјуг / Новости / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА